×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Policia Nacional deté a Néstor Salvador, membre del Comitè Nacional del SAT

Militants del Sindicato Andaluz de Trabajadores/as i d'altres organitzacions denuncien la detenció de Néstor Salvador, membre del Comitè Nacional del SAT, després de l'acte en homenatge a la vaga de la construcció a Granada en els anys setanta.

EsquerraDiari.cat

divendres 23 de juliol de 2021
Facebook Twitter

El sindicalista ha estat detingut després de la finalització d’un acte en homenatge a la lluita dels treballadors de la construcció. Des del *SAT i des d’organitzacions andalusistes com Endavant Andalusia o Defensar Andalusia es denuncia aquesta detenció i s’està compartint un vídeo, gravat fa uns dies, on el mateix Néstor alertava de la seva possible detenció per negar-se a declarar en el que considera un muntatge judicial.

En el vídeo, el militant del *SAT explica que la problemàtica ve d’una acció en suport a una altra companya, Vanessa Sánchez, delegada sindical del *SAT i treballadora de la neteja en la Delegació de Turisme de Granada, qui va ser represaliada per la seva militància. Un conflicte sindical de més d’un any i mig, on la treballadora va perdre el seu lloc de treball després d’una subrogació del servei de neteja, sent l’única de la plantilla a sofrir això, en un clar cas de repressió sindical.

Salvador explica que després d’una acció pacífica on van protestar en l’edifici de la Delegació, el delegat va respondre amb una denúncia per coacció a 8 companys, entre ells el mateix Néstor i Vanessa, a més de Paco *Cabello, portaveu provincial del *SAT. Des del *SAT han negat que hi hagués coaccions i s’ha continuat protestant per la reincorporació de la companya al seu lloc de treball.

Al final del vídeo, Néstor explica que es nega a anar a declarar perquè considera que és un muntatge amb la finalitat de fer-los perdre el temps i acoquinar la lluita dels treballadors, la qual cosa li col·loca en condició d’insubmís judicial i avisava de la seva possible detenció. El sindicalista explica que la seva postura deriva de la seva pròpia experiència personal després de més de 10 causes arxivades, que li fan veure que el poder judicial és utilitzat per a perseguir treballadors en lluita i protegir els privilegiats.

Des d’Esquerra Diari ens sumem a les veus del *SAT i d’altres organitzacions de l’esquerra andalusa que exigeixen la llibertat immediata i sense càrrecs de Néstor Salvador. Denunciem una repressió sindical que s’estén no sols al cas de Néstor, sinó que s’ha vist en molts altres conflictes com el d’Airbus


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna