Catalunya

EXTREMA DRETA

La Justícia ordena l’ingrés a la presó dels ultres que van assaltar Blanquerna

Els ultres condemnats per l'assalt a la llibreria Blanquerna en 2013 passaran les pròximes festes entre reixes. Almenys això és el que ha dictaminat l'Audiència Provincial de Madrid després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat els seus últims recursos presentats.

dimarts 16 de novembre| edició del dia

Entre els condemnats hi ha líders de grups neonazis i partits d’ultra dreta com Manuel Andrino, cap nacional de Falange Espanyola, o Pedro Chaparro, líder de Democracia Nacional. Un dels condemnats està en parador desconegut.

Els deu ultres van ser condemnats per coordinar un assalt violent a la llibreria Blanquerna l’11 de setembre de 2013 a Madrid, on diverses autoritats celebraven la Diada de Catalunya.

La condemna, no obstant, va trigar molt a arribar, després de moltíssimes voltes de la justícia. Primer l’Audiència de Madrid els va condemnar a penes inferiors a un any de presó, però en 2017 el Tribunal Suprem va elevar les penes per sobre dels quatre anys en algun dels casos. El Constitucional va ordenar retirar la circumstància agreujant de discriminació ideològica i finalment en 2020 el Suprem va deixar les condemnes fermes en més de dos anys i mig.

La segona condemna ferma, no obstant, no va implicar l’ingrés immediat a presó dels ultres. Els jutges han hagut d’esperar que el Tribunal Constitucional rebutgés els seus recursos. Els deu condemnats hauran d’anar a l’Audiència de Madrid els dies 25 i 29 de novembre per a ingressar voluntàriament a presó.

Tota indica que els fatxes que van rebentar l’acte en Blanquerna en 2013 passaran les pròximes festes entre reixes. Un d’ells, que va estar en crida i cerca, ja va ser arrestat. Un altre es troba encara en "parador desconegut".
temes relacionats

Catalunya   /    Feixisme   /    Extrema dreta   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Diada   /    Catalunya

Comentaris

Comentar