Política Estat espanyol

LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

La Justícia belga denega l’extradició de Valtònyc

El raper ha aconseguit una victòria judicial enfront de la persecució política per part de l'Estat espanyol, la qual porta sofrint tres anys i mig en l'exili a Bèlgica.

Jaime Castán

@JaimeCastanCRT

dimecres 29 de desembre de 2021| edició del dia

Bones notícies per a la llibertat d’expressió i per al raper Valtònyc després de l’anunci que Tribunal d’Apel·lació de Gant denega la seva extradició. El tribunal belga rebutja d’aquesta manera l’Euroordre emesa per l’Audiència Nacional de l’Estat espanyol.

Tres anys i mig d’exili és el calvari pel qual està passant el raper balear, tot per expressar-se políticament a través de la música. Les autoritats espanyoles l’acusen de delictes com a “injúries a la Corona”, “enaltiment del terrorisme” i d’un delicte de “amenaces”.

Aquests tres delictes de l’Euroordre havien estat ja descartats pels tribunals belgues. Fins i tot a l’octubre el Tribunal Constitucional belga va tombar allí una llei històrica sobre injúries contra el rei.

Malgrat això, la Fiscalia espanyola va recórrer al Tribunal d’Apel·lació belga que ara es pronuncia de nou en contra de l’extradició. Així, se li van tancant les vies judicials a l’Estat espanyol en la seva persecució política a Valtònyc, en el que no és més que un altre dels seus lamentables episodis contra les llibertats democràtiques i d’expressió.
Comentaris

Comentar