×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Conferència Episcopal carrega contra les persones trans

Gil Tamayo, portaveu dels bisbes, titlla la transsexualitat de “self-service antropològic” i les lleis contra la LGBTI de “imposició”. Aquest 8M siguem milers contra la moral oscurantista i patriarcal de l'Església.

Roberto Jara

dissabte 3 de març de 2018
Facebook Twitter

En l’última roda de premsa de la Conferència Episcopal Espanyola, el portaveu Gil Tamayo ha confirmat el que sospitàvem: l’Església Catòlica és LGBTIfóbica. Parin les rotatives davant tan inesperada notícia. En plena recta final cap a la Vaga Feminista del 8 de març, qualifica les proposta de llei LGBTI com una "imposició radical i inquisitorial a tota la ciutadania". Perquè un alt jerarca de l’Església Catòlica és la persona més indicada per comparar quelcom amb la Inquisició.

En aquestes declaracions descrivia la inscripció legal per gènere i nom autopercebuts com un fet que "desdibuixa l’ecologia humana fonamental" i “pertorba la vida social". No obstant això, a nivell estatal l’actual legislació segueix plena de limitacions: per poder accedir al canvi d’identitat de gènere segueix sent necessari que et diagnostiquin la nomenada “disforia de gènere”, quelcom que patologitza la transsexualitat, així com les innombrables restriccions cap als menors transexuals.

Unes barreres que se sumen a l’enorme discriminació que segueix havent-hi cap a les persones transexuals que són constantment estigmatitzades i marginalitzades des de petites a l’escola, i posteriorment al mercat laboral i altres contextos socials. Tot això amb la complicitat d’un sistema i una violència estructural que els segueix qualificant i tractant com ’”trastornats” i persones “anormals”.

És necessari recordar que les agressions cap al col·lectiu LGTBI suposen aproximadament un 40% de les denúncies per delicte d’odi. Això sense explicar tots aquells casos que no arriben a denunciar-se, que segons la FELGTB suposen sobre el 70%. Només a la ciutat Madrid es produeix una agressió per homofòbia o transfòbia cada dos dies, segons afirmava recentment l’associació Arcópoli.

No és l’únic cas, ja que podem trobar declaracions del Bisbe de València que van ser portades als tribunals pel seu contingut LGBTIfòbic. Però per al Jutjat nombre 18 de València carregar contra els homosexuals i parlar d’un “Imperi gai” que “és perillós i destrueix la família”, o dir que “la ideologia de gènere”- forma despectiva en com habitualment es refereixen al feminisme i els moviments LGTBI en general- és “una de les ideologies més insidioses en la història de la humanitat i de la cultura ”no incita ni a l’odi ni a la violència.

Fa anys el Bisbe d’Alcalá d’Henares deia que “els homosexuals es corrompien i es prostituïen en clubs nocturns” i que allí “trobaven l’infern”. I, sense anar més lluny, fa un any va comparar l’homosexualitat amb la pederàstia. Declaracions que ha realitzat amb total impunitat i sense haver sofert cap tipus de conseqüència en el seu càrrec.

No només no resulta sorprenent aquesta cadena d’esdeveniments si es veu des de la reflexió sobre l’enorme poder que té l’Església Catòlica, sinó que a més és una de les institucions més patriarcals i LGBTIfòbiques històricament parlant. El Papa Francisco, seguint la línia tradicional de l’Església Catòlica, va arribar a afirmar que la "família estava amenaçada pel matrimoni homosexual" i que el "matromoni gai estava motivat pel diable”.

Res nou sota el sol. I és que poderosos lobbys com la Conferència Episcopal, [Hazte Oír} o l’Associació d’Advocats Cristians han enfrontat des de la seva creació els drets de les dones i les persones LGBTI, en moltes ocasions de la mà de diners públics i membres del Govern.

Aquest 8M serem milers exigint que els assumptes religiosos, inclosa la seva moral conservadora, deixin d’assetjar la sexualitat de la dona i les persones no heterosexuals, lluitant per la fi de tota repressió sexual.

Per a això és indispensable la separació total de l’Església (que compta amb, entre altres privilegis, un terç dels centres educatius de l’Estat Español) de l’educació i l’Estat i subvencions milionàries de diners públics.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria