Món obrer

PLE CONGRÉS

La CUP al PSOE i Unidas Podemos: "són Règim en estat pur"

La diputada de la CUP, Mireia Vehí, intervé en el ple del Congrés en el qual es debat l'allargament de l'Estat d'alarma amb una denúncia a les mesures anti-socials del Govern del PSOE i Unidas Podemos.

dijous 9 d’abril de 2020| edici� del dia

Durant el ple del Congrés dels Diputats en el qual s’està debatent la proposta d’allargar l’Estat d’alarma fins al 26 d’abril presentat pel Govern del PSOE i Unidas Podemos, la formació independentista de la CUP ha aprofitat el seu torn per a fer una forta denúncia a com s’està desenvolupant la crisi del coronavirus i situant-se enfront les mesures que està implementat el Govern de Pedro Sánchez.

Mireia Vehí, diputada de la CUP ha començat el seu torn assenyalant que el Govern del PSOE i Unidas Podemos "està fent una gestió de la crisi digna del pitjor capitalisme del desastre. Estan aprofitant la por per a deixar pas als voltors dels bancs i les grans empreses".

En aquest sentit, Vehí ha manifestat que si bé en el ple d’avui es debat allargar l’Estat d’alarma "el Govern preveu que s’acabi el confinament obligatori per a aquells sectors que no són essencials amb més de 15.000 morts damunt de la taula. Entenem que això és dictat del Ibex35".

I quant a les mesures imposades pel Govern de Sánchez des de l’inici de la crisi de la Covid-19, Vehí ha estat clara en desemmascarar com aquestes acaben servint perquè la classe treballadora acabi pagant-la. "Vostès obliguen les famílies mes vulnerables a endeutar-se amb els bancs per a poder pagar els lloguers que ara ens suspenen", ha assenyalat la diputada com un dels exemples.

"Suspenen el pagament de subministraments però en els pròxims pressupostos generals compensarem a les hidroelèctriques per les seves perdudes actuals. Empreses amb 5.500 milions de dividends. Continuen permetent que les farmacèutiques facin negoci amb una vacuna que mai arriba i segueixen sense posar impostos a les grans fortunes. I això a l’espera de l’acord que tinguin amb la Unió Europea i un possible memorandum com el que van sofrir els grecs", ha sentenciat Vehí en la mateixa línia.

I tot això, ha seguit Vehí, "ho fan amb una retorica d’unitat, de pau, de Pactes de la Moncloa". Per després, seguidament, interpel·lar al diputat d’Unidas Podemos, Pablo Echenique, el qual ressaltava prèviament els triomfs d’allò constitucional.

"Els pactes de la moncloa van ser sobretot baixada de salaris, pau sense justícia ni memòria i consensos sense drets laborals i sobretot obrir la porta al neoliberalisme" ha defensat Vehí davant la cara atònita del diputat d’UP.

"Del PSOE no ens sorprèn, és la carta amable d’un aparell d’Estat que sosté l’oligarquia, la monarquia i als empresaris. Però d’Unidas Podemos ens entristeix", ha seguit Vehí. I en una denúncia cap al conjunt del Govern del PSOE i Unidas Podemos ha remarcat que "són vostès pur Règim del 78 i aprofiten la pitjor crisi que s’ha viscut per a legitimar el poder mercantil i l’autoritarisme".

Per a finalitzar, Mireia Vehí ha volgut expressar aquest caràcter autoritari del Govern de PSOE i Unidas Podemos remarcant que en plena crisi del coronavirus "la fiscal general de l’Estat demana nou anys per a dos dels joves empresonats en preventiva per la sentència del procés". Denunciant també al Govern de la Generalitat com a part d’aquest aparell repressiu, el qual demana també tres anys i mig de presó. "Sincerament, no ens deixen més remei que tornar als carrers", ha sentenciat Vehí, en una al·lusió als governs central i autonòmic de Catalunya.

Vehí ha manifestat també que "ara és el moment de la confrontació política perquè ens hi va la vida en això. Moltes vides" i ha fet una crida a la resta dels pobles de l’Estat a "lluitar juntes, per les nostres àvies, per les nostres filles, per les sanitàries lluitant en primera línia per salvar les vides. Ojala a aquest confinament li segueixin les vagues i les lluites. L’única manera de salvar la vida material i biològica de les nostres comunitats".
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    CUP   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar