×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CGT Catalunya convoca aturada laboral pel 7 de febrer de 2024

Des de la CGT Catalunya convocan una vaga parcial de 2h al matí i 2h a la tarda el pròxim dimecres 7 de febrer.

EsquerraDiari.cat

dimecres 31 de gener
Facebook Twitter

"Les guerres les decideixen les elits, les conseqüències les paga el poble", sota aquest lema la CGT de Catalunya convoca una aturada parcial de 2 hores per el proper 7 de febrer.

Des del sindicat denuncien en el seu comunicat que les desigualtats a l’Estat espanyol han augmentant, tot en un període on el govern "progressista" i l’actual govern del PSOE i Sumar han donat suport militar a la guerra d’Ucraïna, per un costat, i mantenen les relacions comercial de venda i compra d’armes amb Israel durant el genocidi al poble palestí.

Una raó clara d’aquest augment de la desigualtat té a veure amb la pèrdua de poder adquisitiu. "El preu mitjà del lloguer ha passat de ser de 720 el 2012 a 1077 euros el 2023. En els últims tres anys, el preu de la gasolina s’ha duplicat. La inflació en els preus de l’aliment ha passat de menys del 2% interanual, a un 14% interanual. Mentrestant, l’SMI només ha apujat 180 euros des del 2019, fet que implica una pèrdua neta de poder adquisitiu de la classe treballadora" assenyalen en el seu comunicat.

A més això, en un marc de crisis energètiques i de matèries primeres que ha sigut aprofitat per les empreses per fer créixer els seus beneficis: "Mentrestant, les empreses energètiques han augmentat fins a un 70% els seus beneficis. Els bancs han augmentat els seus beneficis un 28% respecte al 2022. A la classe treballadora ens menteixen, i ens diuen que l’augment del cost de la vida és per les guerres, que han fet apujar els preus de les matèries primeres, de l’energia, i dels aliments."

És per aquesta situació que des de CGT convoquen la vaga: "Amb aquesta vaga exigim que es prenguin mesures reals i efectives contra la inflació i contra la crisi derivada. Demanem eliminar tota la despesa militar i reinvertir-la en la millora dels serveis públics. La classe treballadora no volem que els nostres impostos serveixin per finançar guerres i genocidis com el que està passant ara mateix a Palestina."

I com no podia ser d’altra manera, aquesta vaga i la pròpia comunicació fa molt èmfasis en el genocidi que l’Estat de Israel està fent a Palestina: "També volem denunciar que des del 7 d’octubre han estat assassinades a Gaza gairebé 29.000 persones, i que gairebé dos milions més s’han vist obligades a fugir de casa seva a causa dels incessants bombardejos. La població pateix fam i malalties derivades dels talls d’electricitat, combustible i aigua, i de les restriccions en l’accés als aliments, subministraments mèdics i de productes bàsics. Fins i tot Human Rights Watch ha denunciat que el govern israelià està utilitzant la fam com a mètode de guerra a la Franja de Gaza, cosa que constitueix un crim de guerra. L’ONU afirma que, les persones que habiten a Gaza constitueixen el 80% de les persones que pateixen fam al món."

En aquest sentit, hi ha desenes de sindicats i associacions professionals palestines que han fet una crida conjunta per pressionar als governs a posar fi a tota relació amb Israel: "En aquest context, més de 30 sindicats i associacions professionals palestines han fet una crida conjunta per acabar amb tota complicitat i pressionar els governs per deixar d’armar Israel. La crida de la Unió de Sindicats de Treballadors i Treballadores de Palestina diu: "en un moment en què assistim a intents de prohibir i silenciar tota forma de solidaritat amb el poble palestí, us demanem que us pronuncieu i actueu davant de la injustícia, com han fet històricament els sindicats".

En aquest sentit, es sintetitzen les demandes en: La fi del comerç militar i de seguretat amb Israel, i el trencament de les relacions amb aquest estat.

"Fer una crida internacional a aturar immediatament els bombardejos d’Israel sobre la Franja de Gaza i l’ocupació de Palestina.

Sumar-se a la iniciativa de Sud-Àfrica, que ha demandat Israel per vulnerar la Convenció sobre el Genocidi davant del Tribunal Internacional de Justícia, el màxim òrgan judicial de les Nacions Unides. Espanya, en vista de les seves obligacions internacionals com a estat signatari de la Convenció sobre Genocidi, s’ha d’adherir a la iniciativa sud-africana de manera oficial i donar-li suport públicament perquè Israel rendeixi comptes per les gravíssimes vulneracions de drets comesos contra el poble palestí.

Les treballadores de tots els àmbits i sectors que vivim a Catalunya, aquest 7 de febrer un cop més sortim al carrer per exigir:

DEFENSEM LA VIDA, ATUREM EL GENOCIDI!!"


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna