×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Generalitat externalitza la sanitat amb un contracte de 18 milions d’euros amb Ferrovial

Plou sobre mullat. La Generalitat catalana adjudica a dit un contracte sanitari de gairebé 18 milions d’euros a Ferrovial. Junts per Catalunya i Esquerra Republicana actuen igual que l’antiga Convergència.

Guillermo Ferrari

dimarts 9 de juny de 2020
Facebook Twitter

La Generalitat catalana ha tornat a ensenyar que el seu “model” és el capitalisme d’amiguetes. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat a una empresa filial de Ferrovial un contracte superior a 17 milions d’euros. Aquesta empresa farà el seguiment de d’aquelles persones infectades pel coronavirus i també gestionarà l’atenció telefònica sanitària del 061.

La Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut han decidit a dit que l’empresa de Rafael del Pino Calvo-Sotelo se’n porti el botí apreciat. I aquesta decisió ha fet que el Col•legi de Metges de Barcelona i el Sindicat d’Infermeres de Catalunya posin el crit en el cel. I, a més van demanar a la consellera Vergès que rectifiqui.

Però aquesta decisió no ha estat un raig en cel serè. És una més del tipus que feien Jordi Pujol i el seu delfí Artur Mas. El capitalisme d’amiguetes es una herència que molt bé porten Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Són els partits que en plena pandèmia paguen 43.000 € per malalt de Covid i gairebé 48 milions d’euros a la sanitat privada.

Malauradament, aquesta concessió feta a Ferrovial és la conducta habitual de la Generalitat i totes les seves conselleries. En aquest cas no és una gran empresa catalana la que es beneficia. Però la Generalitat té negocis milionaris amb importants empreses espanyoles i catalanes. Són aquests negocis, tant importants pels grans empresaris, que fan les forces catalanistes mai hagin posat totes les seves forces en el procés independentista català.

Al cap i a la fi, Esquerra Republicana està fent el mateix paper que l’antiga Convergència negociant els pressupostos autonòmics i evitant desobeir. Els mateixos pressupostos que també va aprovar Junts per Catalunya. Es barallen per moltes coses, però "la pela és la pela", i quan es parla de diners totes aquestes baralles es poden aturar al menys uns minuts.

Et pot interessar: Enfront dels pressupostos vergonyosos del Govern català, quines mesures hem de plantejar l’esquerra anticapitalista?

La CUP denuncia aquest nou transvasament de diners de les arques públiques cap a les grans empreses privades de l’Ibex 35. I precisament per això exigeix a la Generalitat catalana que renunciï al contracte amb Ferrovial. Però això és gairebé impossible. És com demanar a un gos que no bordi. És la seva naturalesa.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria