×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Ja n’hi ha prou de negociacions per dalt, per un moviment estudiantil que lluiti per l’amnistia de tots els lluitadors!

Després de les eleccions del 23J en què la dreta no suma per fer govern però està a nombroses comunitats autònomes i municipis des d'on prohibeixen banderes LGBT, neguen la violència de gènere, escupen el seu discurs racista antiimmigració i desmantellen els serveis públics, ara estem veient les negociacions a despatxos tancats del bloc “progressista” amb Junts per aconseguir formar govern.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dilluns 11 de setembre de 2023
Facebook Twitter

Però la possible renovació del govern progressista tampoc no és una bona notícia. És clar que no només no és el fre de l’extrema dreta, sinó que li obre la porta aplicant polítiques de dretes i sense atendre les demandes bàsiques de la classe treballadora i les majories socials que continuem pagant totes les crisis.

Ara veiem què està fent amb la qüestió de l’amnistia i l’autodeterminació, una demanda democràtica bàsica sentida pel poble català i compartida per totes aquelles que plantem cara al Règim del 78. Puigdemont pretén apropiar-se d’aquestes demandes com a moneda de canvi per a la investidura amb negociacions per dalt i Sumar busca incloure a la policia dels cops de porra i les bales de goma!, a més de buidar-la i sense incloure a la resta detinguts i acusats per lluitar contra aquest règim monàrquic i per a rics.

Alhora, veiem com han aplicat la Llei Mordassa més que cap altre govern, han reforçat – juntament amb ERC i EH Bildu – el codi penal contra la protesta, contracten més policia i guàrdia civil batent un rècord i continuen descobrint-se infiltracions policials en moviments socials. La mateixa policia que ens reprimeix a cada desnonament i criminalitza el moviment ecologista. No ens oblidem dels casos de Pablo Hasél, els sis de Saragossa o Dani Gallardo (condemnat a presó per manifestar-se a Madrid contra la sentència del procés). Els “progressistes” reforcen la presència policial en els barris per perseguir la joventut precària, especialment a les i els migrants. Així ho hem vist des de Madrid amb Ayuso i Almeida fins a Barcelona amb Collboni o Colau. A Catalunya, ERC se situa en la mateixa línia: la Generalitat actuant d’acusació particular en judicis d’activistes, amb el racisme institucional dels Mossos d’Esquadra i campanyes per a rentar-los la cara.

Però no només de la monarquia i la unitat d’Espanya, tant en el seu darrer mandat com en el seu període en funcions, s’han mostrat també com els defensors de les grans empreses de l’IBEX i dels interessos imperialistes de la UE. Així ho han demostrat aprovant el pla d’ajust fiscal de la UE que suposarà 20 mil milions de retallades en serveis públics, enviant tancs nous a Ucraïna i presentant l’últim pla de devaluació de les pensions per al 2025. Per no parlar de com els salaris segueixen per sota de la inflació, costa arribar a final de mes i la sanitat i l’educació segueixen infrafinançades, però pugen els pressupostos militars sense parar, li lliuren els diners de les subvencions de la UE a grans empreses i mentre assassinen a la frontera i abandonen a migrants al mar.

Per això des de Contracorrent i Pan i Roses no tenim cap esperança que el govern progressista freni a l’extrema dreta ni toqui ni un milimetre del monàrquic i antidemocràtic règim del 78. Ni tampoc que millori la qualitat de vida de la joventut , les dones i la classe treballadora de conjunt.

Ni tampoc que es pugui aconseguir una amnistia real amb les seves negociacions per dalt, ni de bon tros que s’atenen demandes democràtiques sobre el dret a l’autodeterminació o la fi de la monarquia. Sabem que això ho haurem d’imposar lluitant des de baix i, per això, cridem a l’organització i a lluitar per recuperar el millor esperit del moviment estudiantil, que ha aturat atacs a l’educació i als drets socials, ha donat suport a grans lluites obreres i pel dret a decidir i fins i tot tirat a reis.

Un moviment estudiantil combatiu, que es posi dret davant l’ambient repressiu que estan imposant a les universitats, autoorganitzat i al costat de la classe treballadora que es jugui a ser la punta de llança de grans mobilitzacions socials i processos de lluita contra la dreta, els capitalistes i els governs al seu servei. Un moviment estudiantil independent de les institucions que avui lluita per l’amnistia de tots els lluitadors, contra els avenços repressius d’aquest govern que han arribat fins a les universitats amb la llei mordassa universitària de Castells, i pel dret a l’autodeterminació dels pobles que es nega des de la dreta però també des del govern “progressista”.

Un moviment estudiantil que lluiti per la persecució i criminalització de tots els moviments socials, que han inclòs pràctiques pròpies de la Dictadura com la infiltració policial. Per la derogació de la Llei Mordassa i totes les lleis lliberticides. Per una investigació independent, a càrrec d’organitzacions de Drets Humans i represaliats, per al judici i el càstig de tots els repressors i els seus responsables polítics.

Perquè no ens conformem amb el desastre a què ens condemna el capitalisme i els seus governs encara que s’autodenominin “progressistes”, que es carreguen el nostre planeta, la nostra salut mental i condicions de vida, mentre reforcen les eines repressives de l’estat contra aquells que ho denunciem.

Des de les universitats, els instituts, els centres de treball i els barris, lluitem per una política d’independència de classe, per una estratègia socialista i revolucionària que posi la lluita de classes al centre. Perquè sabem que som la classe treballadora, les dones, les migrants, la joventut i tots els sectors oprimits els que hem de prendre les regnes del nostre futur. Perquè sabem que és fonamental continuar defensant els nostres drets davant dels reaccionaris, lluitant des d’un feminisme socialista i combatiu per tot allò que queda per conquerir. Cap a una societat lliure d’explotació i d’opressions, sense el jou de l’aliança criminal del patriarcat i el capital.

Tenim el repte de fer de les universitats una cosa radicalment diferent del que ens imposa el model neoliberal al servei de les empreses i de la casta universitària i trencar amb els anys de passivitat. Lluitem per universitats radicalment democràtiques, gestionades pels seus estudiants i treballadors i al servei de les necessitats socials.

Fem del nostre pas una escola política, un lloc de militància, reflexió i lluita on les idees i lliçons del marxisme revolucionari ens serveixen per pensar críticament des de la universitat com podem acabar amb aquest sistema de misèria i aquest règim al seu servei. Perquè per no fer ni un sol pas enrere molts hem de fer un pas endavant. Suma’t a construir una joventut socialista i revolucionària per als desafiaments que vénen, una joventut que avui tingui clar que no als pactes per dalt, que lluiti per:

Amnistia per a tots els lluitadors
Càstig pels repressors, no a la impunitat policial del 1O
Autodeterminació i fora
Borbons


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"