×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Israel manté els seus atacs mentre el nombre de morts a Gaza supera els 22.000

El Ministeri de Salut de Gaza diu que 22.185 palestins han estat assassinats a la franja des del 7 d'octubre.

Redacció internacional

dimecres 3 de gener
Facebook Twitter

Els atacs israelians han continuat en tota la Franja de Gaza sense treva, mentre el nombre de morts ha superat l’última fita de 22.000.

El nombre total de palestins assassinats a Gaza des del 7 d’octubre ascendeix ara a 22.185, mentre que almenys 57.000 han resultat ferits, així ho anunciava dimarts el Ministeri de Salut dirigit per Hamàs. Mentrestant, han continuat els atacs aeris i terrestres en tota la Franja, inclòs el sud, on centenars de milers de persones desplaçades han estat enviades a buscar seguretat.

Segons el ministeri, al voltant de dos terços dels morts enmig del bombardeig israelià de Gaza són dones i nens. Israel va llançar la seva campanya després de la incursió d’Hamàs en el sud d’Israel, en la qual van morir unes 1.140 persones i es van prendre com a ostatges a unes 240.

En total, 207 palestins han mort en 15 atacs israelians en les últimes 24 hores. El Ministeri de Salut també va informar que 338 persones han resultat ferides. Hani Mahmoud, d’Al Jazeera, informant des de Khan Younis en el sud, va dir que va haver-hi “intensos bombardejos” a les regions central i sud. "Va haver-hi informes d’explosions massives en aquestes dues àrees, a Khan Younis i en els camps de refugiats en la part central", va dir. La intensitat dels bombardejos i el fet que moltes carreteres i gran part de la infraestructura van quedar destruïdes va impedir que les ambulàncies acudissin als llocs atacats i portessin a les persones als hospitals.

Les forces israelianes van atacar una casa a la ciutat de Deir el-Balah, en el centre de Gaza, i la majoria dels morts eren dones i nens, va dir el mitjà local palestí Wafa News Agency.

En el camp de refugiats de Nuseirat, també en el centre de Gaza, almenys una nena va morir i diverses van resultar ferides després que un dron israelià obrís foc contra el mercat. Mentrestant, en Khan Younis, en el sud de Gaza, es va informar que quatre persones van morir en un bombardeig israelià.

Més d’un milió de palestins han estat desplaçats del nord de Gaza des del 13 d’octubre, quan l’exèrcit israelià va ordenar a la gent que evacués cap al sud amb 24 hores d’antelació. En el camp de refugiats de Bureij, en el centre de Gaza, el braç armat d’Hamàs, les Brigades Qassam, va dir que s’havia enfrontat amb forces israelianes en la part oriental del camp, i que també havia atacat un tanc israelià Merkava.

Les Brigades al-Quds , el braç armat de la Jihad Islàmica, afirma que els seus combatents van lliurar un combat armat amb soldats israelians en el camp de refugiats de Bureij que es va saldar amb ferits entre els soldats. El braç armat també va anunciar que havia atacat a l’exèrcit israelià amb magranes de morter en la zona del-Mahatta en Khan Younis.

Mentrestant, l’exèrcit israelià va dir que va matar a membres d’Hamàs que estaven plantant mines al llarg de la costa de Gaza i en edificis pròxims. L’exèrcit israelià va dir que també va matar a tres membres de Hamas en un atac aeri després de veure’ls entrar a un edifici al sud de la ciutat de Gaza, en el nord. "A mesura que escenes de matança, poblacions desplaçades, nens morts i fam omplen les nostres pantalles, la marea realment està canviant", va dir a Al Jazeera, i va agregar que les manifestacions massives pro Palestina a Europa i els Estats Units han exercit pressió sobre els polítics, amb alguns Països europeus com Bèlgica canvien el seu to sobre Gaza i demanen un alto-el-foc, alguna cosa que Israel ha rebutjat fermament.

"També és molt interessant estar atent a la política dels EUA, atès que aquest és un any electoral i els índexs d’aprovació de Joe Biden estan baixos", va dir Abdel Ghafar. "Això serà un factor en els seus càlculs en aquest any Nou".


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna