Dissabte passat 29 de juny, en el marc de les manifestacions de l’Orgull a Barcelona, els treballadors i treballadores de Telepizza a Barcelona van escalfar motors amb una mobilització enfront de les portes de la botiga de Telepizza a Plaça Urquinaona, la més cèntrica de la cadena en la capital catalana.

Aquella concentració que va comptar amb més de 200 persones es va organitzar en solidaritat amb els companys i companyes de Saragossa, que en aquesta data estaven realitzant la segona jornada de lluita (la primera va ser el 31 de maig).

El plat fort estava programat per a aquest dissabte 6 de juliol i es pot dir, rotundament, que va ser un èxit. En primer lloc, perquè va comptar amb un seguiment del 70% de la plantilla, la qual cosa llança el missatge inequívoc a la patronal que els treballadors i treballadores volen cobrar el Salari Mínim (SMI) i que no accepten la pujada de 50 cèntims que pretén l’empresa.

I, en segon lloc, perquè de la mateixa manera que a Saragossa, on els companys van comptar amb la participació de treballadors i treballadores d’Uber i Glovo, en el cas de Barcelona han estat molts els col•lectius que s’han sumat a mostrar la seva solidaritat, com els Ridxrs (repartidors), Les Kellys i diferents sindicats.

Un exemple més de la solidaritat que la lluita de Telepizza i el seu procés d’organització està despertant en amplis sectors de treballadors i treballadores, especialment entre els més precaris. Cada vegada queda més clar que la pujada efectiva del SMI, per molt que es dicti en una llei, s’ha d’aconseguir al carrer.

L’agrupació juvenil Contracorrent, que va promoure la concentració del dissabte 29 de juny i té una activa solidaritat amb els treballadors en lluita, va enviar una salutació als companys i companyes de Telepizza des de la Universitat Internacionalista i Revolucionària en la qual estaven participant al costat de més de 350 persones a França.

L’empresa de moment no vol cedir el que correspon als treballadors i es continua escudant en l’última sentència del Tribunal Suprem que inclou els extres per al càlcul del SMI. El que és clar és que els companys i companyes de Telepizza, amb les seves tres vagues sense precedents -en 35 anys d’existència l’empresa no havia tingut vagues d’aquest tipus-, han demostrat la seva fortalesa i determinació de lluita.

Això pot apreciar-se en el comunicat oficial dels Treballadors de Telepizza: