×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

IV Escola d’Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

Els dies 7, 8 i 9 de juliol es realitza a Barcelona la IV Escola d'Estiu del CRT amb l'agrupació juvenil Contracorrent i l'organització feminista Pan y Rosas i convidats de França i Alemanya, així com també activistes, represaliats i treballadores en lluita de Catalunya.

CRT Barcelona

divendres 1 de juliol de 2022
Facebook Twitter

Durant aquest cap de setmana de juliol des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores organitzem diferents actes, xerrades i tallers a les Cotxeres de Sants, al barri de Sants de Barcelona. Tot per debatre, reflexionar i intercanviar idees, així com també confraternitzar i gaudir entre companyes amb dinars populars i compartir bons moments a la platja.

Ens retrobem després de dos anys de pandèmia, però lluny d’una situació calmada, aquesta és més aviat convulsa. Com debatrem, l’actual context internacional obra totes les contradiccions d’un una època de crisis, guerres i revolucions. La guerra a Ucraïna, la invasió russa, la recent cimera de l’OTAN que reafirma el rearmament històric dels països imperialistes, la crisi econòmica i inflació, crisi social i unes perspectives que preludien fam, crisis migratòries i major augment de la pobresa.

A això dedicarem una de les xerrades, la del divendres a la tarda, en la que debatrem al costat de companys de França i Alemanya sobre l’escalada imperialista de l’OTAN, la guerra a Ucraïna i com lluitar per parar tota aquesta maquinària des de les i els treballadors i la joventut d’Europa.

Si el capitalisme ja es mostrava irracional i caduc com a sistema, el futur al que ens arrossega ho demostra cada vegada més. 860 milions de persones viuen per sota del llindar de la pobresa extrema, mentre el 10% més ric posseeix el 76% de tota la riquesa social. Ens volen convèncer que no hi ha més futur que la distopia, però nosaltres no ens resignem a no conquistar un altre món basat en l’expropiació dels expropiadors.

Per això dissabte al matí realitzarem alguns tallers per recuperar algunes de les grans lliçons d’importants revolucions del segle XX, com la russa de 1917 o l’espanyola de 1936. L’acte de tancament, sota el títol “Contra la distopia capitalista: la lluita per una societat socialista sense explotació ni opressió”, el dedicarem a pensar com poder guanyar les que s’obrin en el segle XXI.

Enguany ens hem trobat als carrers, en instituts i universitats protagonitzant grans jornades de vagues i mobilitzacions, com les de la comunitat educativa al costat dels sectors més precaritzats de l’educació, al costat de les nostres companyes i joves del sector del lleure. Algunes d’elles estaran a la taula dedicada a pensar “Com revolucionar els sindicats per a lluitar?” del divendres, al costat d’altres treballadors d’empreses com Amazon, o Yassine, un obrer conductor d’autobusos de l’empresa RATP de París, protagonista de la gran vaga del transport contra el pensionazo de Macron.

Des de Pan y Rosas, hem marxat juntes el 8M, contra l’extrema dreta i per un feminisme anticapitalista, antiracista i de classe, amb el lema: feministes contra la guerra. I ens vam veure novament als carrers per a dir que “Ni Otan, ni Putin”, perquè no volem el rearmament imperialista d’aquest govern “progressista” del PSOE i UP. El dissabte al mig dia dedicarem una sessió a debatre sobre aquest feminisme de classe, anticapitalista i antiimperialista.

Recentment, hem participat de la manifestació del 26 de juny contra la cimera de l’Aliança Atlàntica a Madrid. Però aquest curs hem lluitat també per una sanitat pública per a totes i tots, com a Madrid contra els plans privatitzadors d’Ayuso i del govern central, o a Catalunya contra una sanitat devastada després d’anys de plans de privatització i retallades.

Hem compartit la ràbia de veure com el rei emèrit se li arxivaven totes les recerques, perquè tot aquest règim del 78 garanteix la impunitat als corruptes, mentre s’empresona a rapers i a activistes catalans independentistes. O quan el govern “més progressista de la història” va vendre al poble sahrauí a canvi de que el Marroc controli les fronteres, amb conseqüències com les del recent crim de Melilla.

Hem denunciat també els casos d’espionatge del govern "més progressista" del PSOE i Unides Podemos als dirigents processistes i l’esquerra independentista, visibilitzant que la policia patriòtica i les canonades de l’Estat segueixen a ple rendiment sota el govern de Pedro Sánchez. Alhora, hem denunciat en tot moment el retorn a l’autonomisme del govern processista d’ERC i Junts, mantenint el suport al mateix govern a nivell estatal a canvi d’una Taula de Diàleg inexistent, mentre es presenta com a acusació en gairebé totes les causes judicials contra activistes independentistes o tracte de vendre les aspiracions del moviment democràtic català a canvi d’aconseguir la seva part dels Fons Europeus o negocis com era l’ampliació de l’Aeroport de El Prat o els Jocs Olímpics d’hivern del 2030.

En aquest sentit, hem organitzat també taules rodones amb algunes de les més de 3.000 encausades d’ençà l’u d’octubre de 2017 o la presentació d’’Encausades: veus contra la repressió’ a la facultat de Comunicació de la Pompeu Fabra.

Des de la joventut de Contracorrent hem participat juntes d’assemblees en les facultats i en els instituts amb els nostres companys d’estudis. Hem donat suport a lluites de treballadores, contra les persecucions sindicals i la precarietat, exigint la reincorporació dels acomiadats o la defensa del català a les escoles. El mes de maig passat vam organitzar una trobada juvenil a nivell estatal en la que es va discutir posar dempeus una gran joventut anticapitalista, antiimperialista i revolucionària contra la guerra, el rearmament militar i la crisi del capitalisme que ens travessa.

També hem tingut moments per a la reflexió i la crítica. Amb xerrades i fòrums de debat com a Barcelona sobre la reforma laboral que perpètua la precarietat, al costat del sindicalisme alternatiu que s’hi oposava. O el 8M sobre un feminisme anticapitalista, antiracista i antiimperialista contra la guerra al costat de joves estudiants i treballadores organitzades i en lluita com les d’Ensenyament, el SAD o les migrants. També sobre Ucraïna i la situació mundial, així com la posició dels marxistes davant la guerra, com hem fet participant en la Fira Literal.

Tots això ha estat reflectit a Esquerra Diari, un diari digital en català, que és part de la xarxa internacional de La Izquierda Diario. Per això, aquest dijous farem un acte especial per debatre com continuar fent “Un periodisme des d’aquesta banda de la barricada". Ho farem al costat d’activitstes del moviment obrer, feminista, juvenil o contra la repressió que ha pres el diari com ha eina de lluita, i també amb la participació del diari germà a França, Revolution Permanente, que és part de la campanya per l’emergència d’una nova esquerra revolucionària al país veí.

Creiem que és molt important prendre’ns un temps per reflexionar i debatre com aquests processos de lluita i organització parcials només adquireixen sentit si aconseguim unir-los en una perspectiva general: lluitar contra aquest sistema capitalista, imperialista i patriarcal. La presència de persones convidades del nostre corrent internacional de França i Alemanya, servirà, a més, per creuar experiències i debatre una perspectiva revolucionària i internacionalista.

Aquí pots veure tot el programa complet:

DIJOUS 7 DE JULIOL
18.30 - Acte Esquerra Diari Un periodisme des d’aquesta banda de la barricada Mitjans de comunicació, lluita de classes i esquerra.

Cynthia Lub - Comitè de redacció d’Esquerra Diari

Alberta Nur - Comitè de Redacció Revolution Permanente (França)

I activistes del moviment feminista, treballadores, joves i represaliats.

DIVENDRES 8 DE JULIOL
17.00 - Com revolucionar els sindicats per lluitar? Precarietat, inflació i crisi.

Verónica Landa: Treballadora d’educació

Miquel: acomiadat de Amazon

Yassine: conductor d’autobús de la RATP de París

18.30 - Ucraïna i rearmament imperialista: en una època de crisis, guerres i revolucions.

Marius Maier - RIO (Alemanya)

Alberta Nur - Revolution Permanente (França)

Santiago Lupe - CRT (Estat espanyol)

DISSABTE 9 DE JULIOL
TALLERS:
10.30 - La revolució espanyola: prova de foc de l’anarquisme.

Santiago Lupe

10.30 - En defensa del comunisme: la lluita del trotskisme contra l’estalinisme.

Federico Grom

12.30 - Pan y Rosas: per un feminisme de classe, anticapitalista i antiimperialista.

Verónica Landa i Mariona Tasquer

ACTE DE TANCAMENT

18.00 - Contra la distopia capitalista: la lluita per una societat socialista sense explotació ni opressió.

Pablo Castilla i Santiago Lupe

DIUMENGE 10 DE JULIOL
Des de les 10.30
Futbol - Vòlei - Pales (Platja d’Ocata

Com participar? Escriu-nos per inscriure’t i rebre més informació a [email protected], a través de les xarxes d’Esquerra Diari o trucant al 659 360 140.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"