×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Hi haurà mobilitzacions a Madrid i altres ciutats contra el judici als dirigents sobiranistes

La ANC presenta la campanya de mobilitzacions contra el judici als dirigents sobiranistes que recorrerà Madrid, el País Basc i diferents ciutats d'Europa.

EsquerraDiari.cat

dissabte 19 de gener de 2019
Facebook Twitter

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet publica aquest dijous la seva campanya internacional de denúncia i mobilitzacions contra el judici als principals dirigents independentistes previst per a principis del mes de febrer.

En una roda de premsa on s’ha presentat la campanya sota el nom de L’autodeterminació és un dret, no un crim, la presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, ha expressat que "el judici de l’1-O és contra l’exercici de l’autodeterminació".

Alhora Paluzie ha assenyalat que la campanya de manifestacions constarà de dues fases. Una primera fase de caràcter nacional amb protestes a Madrid i el País Basc, a més de les que ja s’estan organitzant en gran part del territori català. Totes elles, es duran a terme els dies posteriors a les sessions del judici i que han de servir, segons paraules de Paluzie, per "protestar contra la criminalització del dret d’autodeterminació".

La segona fase tindrà un sentit més internacional, amb l’organització de mobilitzacions a París, Londres, Berlín, Roma, Ginebra, Brussel·les i altres ciutats importants d’Europa previstes per a la jornada d’inici del judici als líders independentistes. Per emprendre aquesta fase, es requerirà finançament, de manera que des de l’entitat civil independentista s’ha obert una pàgina web en la qual es pot rebre donatius (makeamove.cat).

A més, s’ha llançat també un primer espot amb el lema "Make a move" i dirigit, segons la mateixa ANC, a l’atenció de la població mundial. En paraules de Paluzie, el vídeo publicitari "apel·la al fet que les opinions públiques internacionals se solidaritzin amb la causa independentista, amb un dret internacional que no es pot convertir mai en un delicte".

En aquest primer espot s’ha volgut anivellar el moviment democràtic pel dret a decidir del poble català amb algunes de les lluites històriques per la consecució dels drets civils, com és el cas del moviment pacifista de Ghandi, el moviment sufragista, la lluita contra la segregació racial o la defensa dels drets de la comunitat LGTBI.

L’anunci de la campanya de mobilitzacions i protestes en l’àmbit nacional i internacional arriba tan sols un dia després de l’enèsim atac repressiu al moviment independentista català per part del règim espanyol. La Policia Nacional, la mateixa que reprimia amb duresa durant l’1-O de 2017, detenia a més d’una desena de persones, entre ells els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà i membres dels CDR i La forja. Un operatiu que no va ser ordenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sinó de la mateixa Policia Nacional en una investigació dels fets succeïts durant la jornada de l’1 d’octubre de l’any passat.

Les jornades de mobilitzacions a Madrid, País Basc i diferents ciutats contra el judici cap a la direcció sobiranista, ha de ser un nou punt de partida per a omplir els carrers en defensa del mandat de l’1-O de 2017 i contra la repressió i la deriva reaccionària del Règim del 78.

Un règim que està començant a ser fortament qüestionat no només des del moviment democràtic català, sinó també en el conjunt de l’Estat, com ho han demostrat aquests dies el moviment de dones amb les mobilitzacions massives contra el pacte de dretes d’Andalusia i el programa d’extrema dreta de Vox o els referèndums universitaris sobre la monarquia i l’obertura de processos constituents per decidir quin tipus de model d’Estat.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat