Política Estat espanyol

REPRESSIÓ

Hasél es tanca a la Universitat de Lleida en protesta per la seva inminent entrada a la presó

El raper represaliat per l'Estat ha declarat que la policia haurà de rebentar la universitat si el volen empresonar.

Aitor M.

Estudiant de ciències polítiques- Universitat de Barcelona

dilluns 15 de febrer de 2021| edició del dia

Aquest dilluns es coneixia la notícia que el conegut raper represaliat Pablo Hasél, es tancava al costat de diversos activistes que defensen la seva llibertat, en el rectorat de la Universitat de Lleida.

El passat divendres es va acabar el termini que li havia donat l’Audiència Nacional per a entrar voluntàriament a la presó per a complir una condemna a 9 mesos per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme en les lletres de les seves cançons.

Com el mateix artista va declarar aquell mateix dia en un comunicat, en cap moment ingresarà voluntàriament a la presó perquè això representaria una humiliació davant una sentència tan injusta.

Com ja ho va fer durant tot el procés judicial, Hasél es va mostrar molt crític amb la Llei Mordassa. Una llei que Unidas Podemos va prometre revocar si arribaven al Govern, i que en un any i mig no només no han donat ni el més mínim pas cap a la seva derogació, sinó que ni tan sols per a una reforma dels seus aspectes més lliberticides com prometen ara. De fet sota el govern “progressista” les sancions imposades amb aquest llei han batut rècords, superant el milió en 2020.

Com Hasél, ja són molts els joves que han passat per l’Audiència Nacional per delictes d’opinió o altres atropellaments de drets. Una piulada o una cançó, o una baralla de bar com ens recordava aquestes ultimes quatre setmanes la sèrie de Alsasu, són les causes que ha portat a molts a penes de presó o l’exili.

És el moment de fer front en la repressió, denunciant també a un govern que va de “progressista” i l’única cosa que ha fet fins ara ha estat seguir augmentat la repressió cap als dissidents que no concorden amb els consensos del Règim del 78. La joventut, juntament amb les dones i els treballadors, hem d’aixecar-nos contra la repressió i fer-li front de forma organitzada i combativa.

Et pot interessar:El suport social a Pablo Hasél força al Govern a parlar de la reforma del Codi Penal. Amnistia total JA!

També pots llegir:Pablo Hasél denúncia la complicitat de UP amb la repressió del Régimen del 78
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Llibertat d’expressió   /    Llibertats democràtiques   /    Llei Mordassa   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Pablo Hasél

Comentaris

Comentar