×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

El ministre de l'interior condecora el coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí, cap de la UCO durant la repressió policial l'u d'octubre de 2017. Les clavegueres de l'Estat en ple funcionament i recompensant els responsables de l'ofensiva criminalitzadora contra el moviment independentista català.

Arsen Sabaté

dijous 28 de setembre
Facebook Twitter

EFE

El ministre d’interior Fernado Grande-Marlaska ha condecorat aquesta setmana el coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí amb la Creu de Plata de l’Orde del Mèrit.

Corbí, que és l’ex cap de la Unitat Central Operativa (UCO), va ser destituït en 2020 pel mateix Grande-Marlaska. Dècades enrere el coronel Corbí va ser també, ni més ni menys que, cap d’operacions secretes contra ETA i l’any 1997 va ser condemnat a quatre anys de presó per tortures a un detingut. I casualitats de la vida, va acabar sent indultat pel primer govern de José María Aznar.

Et pot interessar: Per una amnistia total


Darrerament havia estat més noticia per les declaracions que va fer en dir que "estem anant porta per porta per per buscar a tots aquells que van penjar vídeos", en referència a les milers d’imatges que van ser enregistrades durant la brutal repressió per part de la guardia civil i la policia nacional l’u d’octubre de 2017. Com a cap de la UCO va ser un dels responsables de l’operatiu contra el referèndum de l’u d’octubre.

Tot i que la condecoració de Corbí per part del ministre Grande-Marlaska arriba mitjançant una sentència judicial del Jutjat Central del Contenciós-Administratiu número 5 per un recurs interposat pel mateix coronel, es fa més que evident que els serveis brindats des de les clavegueres de l’Estat són sempre recompensades pel Règim espanyol.

En aquest sentit, Fernando Grande-Marlaska n’és un dels grans artífexs del "correcte" funcionament de les clavegueres de l’Estat en els últims anys, amb operacions com les infiltracions policials en el si de organitzacions idenpendentistes, socials i sindicals a Catalunya i la resta de l’Estat, el ’Catalan Gate’ a través del major cas d’espionatge conegut contra l’independentisme català, o el mateix muntatge policial i judicial contra els membres dels CDR acusats de pertinença a organització terrorista en l’operació Judas.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"