×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Gran ofensiva d’Israel contra la Franja de Gaza: Mobilitzem-nos en suport al poble palestí!

Durant la matinada del divendres l'Estat d'Israel ha atacat des del nord la Franja de Gaza, ha bombardejat amb foc d'artilleria la regió més densament poblada del món. No a l'ofensiva de l'Estat d'Israel! Tot el suport al poble palestí! El govern espanyol és còmplice.

Redacción IzquierdaDiario.es

divendres 14 de maig de 2021
Facebook Twitter

En la massiva operació que ha començat en la matinada, 160 avions, artilleria i infanteria han bombardejat intensament al llarg de l’enclavament. Aquest és l’atac israelià més gran des que va començar aquesta nova ofensiva contra el poble palestí.

"Ho estem fent i ho continuarem fent amb molta intensitat. Aquesta no és l’última paraula i aquesta operació continuarà el temps que sigui necessari", ha advertit el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu en un vídeo difós per les seves xarxes socials mentre es produïen aquesta matinada els bombardejos.

Després de quatre nits d’intensos d’atacs aeris, les forces israelianes estan ara sobre la frontera a Gaza. La mesura és una escalada important en un conflicte que s’ha cobrat la vida de més de 109 palestins entre ells 27 nens, i vuit israelians. Al principi es va donar a entendre que els atacs es van realitzar dins del territori gazatí, però més tard el Cap de les Forces Armades va aclarir que no havien travessat la frontera.

El foc d’artilleria amb tropes terrestres ha impactat brutalment sobre una de les àrees més densament poblades del món. A més, la Franja de Gaza viu un bloqueig econòmic, aeri i terrestre des de fa més d’una dècada per part de l’Estat d’Israel. Això genera un amuntegament creixent i misèria per a dos milions de persones que no arriben a cobrir ni tan sols els serveis bàsics com l’aigua potable o l’electricitat, menys encara l’accés a les vacunes contra el Covid enmig de la pandèmia. Aquests actes criminals se sumen a les repressions que estan vivint les i els palestins a Jerusalem. Aquestes des de principis d’abril i més tard l’augment dels bombardejos.

Mentrestant la joventut palestina resisteix la repressió brutal de l’exèrcit i les organitzacions d’ultradreta supremacista israeliana als carrers de Jerusalem i altres ciutats com Lod.

La repressió s’ha cobrat centenars de palestins ferits a Jerusalem aquest i més de 100 morts en els bombardejos a Gaza.

Denunciem la complicitat de l’Estat espanyol amb l’Estat genocida d’Israel. L’Estat espanyol no només ven armes a Israel, sinó que mantenen operacions militars comunes. El mes de febrer passat es van iniciar noves maniobres militars conjuntes en el marc de l’OTAN-SNMG2 amb la presència d’una fragata espanyola a Israel. Això va ser denunciat per desenes d’organitzacions solidàries amb el poble palestí, exigint al govern “progressista” espanyol el cessament d’aquestes polítiques. A més, l’Estat espanyol ven armes a l’Estat d’Israel i manté importants acords polítics, militars i comercials. Mentre la cooperant espanyola Juana Ruiz està detinguda a Israel acusada de finançament del terrorisme, el govern “progressista” manté la seva complicitat amb l’Estat d’Israel. Així ho expressava la ministra d’afers exteriors del govern espanyol, Arancha González, que en comptes de condemnar els atacs d’Israel i l’ocupació històrica del territori palestí, condemnava els bombardejos defensius procedents de la franja de Gaza.

De la mateixa manera, la Unió Europea sosté importants acords d’associació amb Israel, com el programa Horizon+ que finança la indústria armamentística d’Israel i els drons amb els quals assassinen a palestins en la Franja de Gaza. Més enllà del seu hipòcrita discurs de defensa dels “drets humans”, la UE avala l’ocupació de Palestina per Israel.

Davant aquesta nova massacre de l’Estat d’Israel contra el poble palestí:

A baix els bombardejos contra el poble palestí.

A baix la política de colonització i “neteja ètnica” de l’Estat d’Israel.

Llibertat als presos palestins.

Denunciem la complicitat de l’Estat espanyol amb l’Estat genocida d’Israel i exigim la ruptura immediata de tots els pactes polítics, comercials i militars.

Pel dret a l’autodeterminació del poble palestí i el retorn incondicional al seu territori històric.


Facebook Twitter
Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu