Catalunya

CATALUNYA

Govern de la Generalitat: Llei Mordassa i fitxers policials contra els CDR

El CDR de Lleida denuncia que el Govern de la Generalitat aplica la Llei Mordassa contra un activista per manifestar-se contra la detenció del president Puigdemont i que, alhora, el Mossos d'Esquadra utilitzen fitxers policials per criminalitzar les protestes.

divendres 14 d’agost de 2020| edició del dia

El Comité de Defensa de la República de Lleida denunciava aquest dimecres que el Govern de la Generalitat ha aplicat la llei mordassa a un actvista de la zona per les protestes contra la detenció del president Puigdemont en 2018.

L’activista que ha sigut sancionat amb 601 euros va ser detingut pels Mossos d’Esquadra juntament amb 5 persones més mentre es manifestaven enfront la subdelegació del Govern central a Lleida en el marc de les protestes que va haver-hi a tota Catalunya per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

Des dels CDR denuncien que el Govern català criminalitzi la protesta fent ús de la llei mordassa, atacant els drets fonamentals de reunió i manifestació.

Alhora, els CDR expliquen també que aquestes detencions es van donar sense abans no haver practicat cap identificació per part dels Mossos. Per això mateix, des del CDR denuncien l’existència de fitxers policials de caràcter polític.

En aquest sentit, des del CDR de Lleida manifesten que els Mossos durant la fase d’investigació van aportat que "la identificació documental no era estrictament necessaria perque la persona denunciada va ser reconeguda sense cap mena de dubte". Quelcom que expresa aquesta persecució policial contra els activistes en diferents manifestacions socials.

Pots llegir a continuació el comunicat del Comité de Defensa de la República enfront l’aplicació de la Llei Mordassa per protestar
Comentaris

Comentar