Política Estat espanyol

BARCELONA

[Fotogaleria] La concentració anti-racista de Black Lives Matter a BCN en imatges

Vegeu aquí algunes imatges de la concentració de Black Lives Matter d'ahir a plaça Sant Jaume de Barcelona en resposta a l'assassinat de George Floyd i contra el racisme institucional. Fotografies de Martí Segura Ramoneda (@segraam).

dilluns 8 de juny de 2020| edició del dia

Foto: Martí Segura Ramoneda - @segraam

Centenars de persones es congregaven ahir a la plaça Sant Jaume en la concentració de Black Lives Matter per l’assassinat de George Floyd i contra el racisme policial.

Després de solidaritzar-se amb desenes i desenes de missatges en pancartes a la convocatòria de la CNAAE (Comunitat Negra Africana i Afrodescendent a Espanya), es van llegir els noms de les persones migrants que han sigut assassinades per les forces policials a l’Estat espanyol, víctimes del racisme institucional.

Encara que aquests dies ha pres molta rellevància als EUA després de l’assassinat de George Floyd, el racisme és una qüestió estructural del capitalisme modern i afecta a tots el països del món. El manteniment dels CIE i les tanques a Ceuta i Melilla o els acords per les devolucions en calent, a més de les lleis d’extrangeria son la gran mostra de que a l’Estat espanyol també s’han mantingut intactes les polítiques imperialistes contra la població migrant i el racisme institucional.

Vegeu aquí algunes de les imatges del reporter gràfic Martí Segura Ramoneda (@segraam) durant la concentració de Black Lives Matter.

Un manifestant a plaça Sant Jaume aixecant un cartell amb el lema I can’t breath (No puc respirar)

Dos intengrants de la CNAAE amb samarreta de Black lives Matter i puny en alt

Manifestants agafant-se de la mà i formant una muralla solidària

Molta ràbia i indignació enfront l’assassinat de George Floyd i la repressió policial

Performance d’alguns manfiestants de la comunitat afro-americana en resposta al racisme institucional i la violència policial

Integrants d’un grup de batucada posen música a la protesta

El moviment Black Lives Matter de Barcelona entrant a la plaça Sant Jaume

Els noms d’algunes de les persones migrants assassinades per les forces policials de l’Estat espanyol durant els últims anys
temes relacionats

Racisme institucional   /    Racisme   /    Immigració   /    Política Estat espanyol   /    #BlackLivesMatter   /    Black lives matter   /    Barcelona   /    Internacional

Comentaris

Comentar