×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

[Fotogaleria] "L’Ajuntament ens deixa sense drets, sense salaris i sense EPI’s"

Vegeu aquí algunes imatges de la concentració de les treballadores del Sindicat del SAD denunciant la política de l'Ajuntament de Barcelona de seguir beneficiant a grans lobbies i constructores a canvi de la precarietat en sectors públics i essencials com és el de les cures a la gent grans o depenent.

EsquerraDiari.cat

dimarts 26 de gener de 2021
Facebook Twitter

Les treballadores del Sindicat SAD denunciaven aquest dissabte que l’Ajuntament de Barcelona beneficia a grans empreses i fons d’inversió externalitzant els serveis públics més essencials com es la cura a la gent depenent i precaritzant a les professionals, i ho feien al crir de "Municipalització de SAD!".

En plena concentració a la Plaça Sant Jaume les treballadores del SAD explicaven que “els ajuntaments estan abonant xifres milionàries a empreses, que es queden amb els diners públics, amb els diners de l’esforç del nostre treball, i nosaltres sense drets laborals, sense salari, sense EPIS, sense res”.

La realitat és que l’entramat polític entre les institucions públiques i les empreses és alarmant. Segons expliquen les treballadores, les grans multinacionals són les primeres a presentar licitacions relacionades amb les cures per a lucrar-se sense escrúpols d’un servei essencial que hauria de ser totalment públic, a canvi de la preacarietat laboral i d’inseguretat que pateixen les propies treballadores.

I tot això amb la impunitat de l’Ajuntament de la ciutat comtal, s’ha convertit en un sucós nínxol de mercat per a empreses com OHL, CLECE, SACYR, DOMUS-VI i altres.

Mentrestant les treballadores senten en els seus cossos tota aquesta crisi sobre els seus cosos i denuncien que, “No és de justícia que el nostre treball costi 20 € l’hora i que les subcontractes, es quedin amb més de 2/3 parts del que produïm, no és de justícia que a Barcelona s’hagi donat 99 milions d’euros a subcontractes, perquè estiguem en aquesta situació”. A més de denunciar altres pràctiques d’explotació brutals com: sobrecàrregues de treball; no se’ls abonen els desplaçaments entre domicili i domicili; contractes en frau de llei -interinitats, temporals o pràctiques-; falta de mecanismes de prevenció; jornades a temps parcial que acaben en salaris mitjans de 500 euros al mes; entre d’altres.

Vegeu aquí algunes de les imatges captades per Esquerra Diari de la protesta de les treballadores del Sindicat del SAD.

Les pròpies treballadores de cures organitzades denuncien la seva situació de precarietat laboral

Una de les principals demandes és la municipalització dels serveis públics i essencials

Tot, a més, sent un dels sectors més altament feminitzats. En aquesta imatge se les pot veure amb el suport de Las Kellys, un altre sector pioner en la lluita contra la precarietat laboral

Les treballadores del SAD també protesten per miillors condicions de seguretat tant pel personal com per als usuaris enfront la tercera onada de contagis

Al final de la concentració les treballadores del SAD van llegir un manfiest en el que exigeixen millors condicions i que la gestió passi a ser municipal, entre altres demandes


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones