×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Finalitza l’ocupació del rectorat de la UB: cap a la vaga estudiantil!

Els tancament d’estudiants a la UB prop de Plaça Universitat va finalitzar ahir. Després d’haver-se reunit amb els rectorats, continuen exigint compromís a les autoritats universitàries i convoquen vaga pel 13 de maig.

EsquerraDiari.cat

divendres 23 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Foto: ContraCorrent

L’ocupació de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per part dels i les estudiants va finalitzar ahir dijous al migdia. L’acció va començar a primera hora del dimarts com a part de la campanya impulsada per la Coordinadora Interuniversitària d’Assemblees (CAI), la qual exigeix el compromís dels rectors davant la crisi educativa.

El moviment estudiantil planteja 5 demandes principals: remuneració obligatòria de les pràctiques, equiparació de preus de grau i màsters, suport a les encausades per defensar la Universitat Pública, un pla de xoc pel català a les aules i nous protocols feministes efectius, així com la revisió dels plans docents per posar fi a la invisibilització de la dona en la formació acadèmica.

Des d’Esquerra Diari, vam poder parlar amb algunes de les estudiants que estaven ocupant la universitat sobre la situació d’aquest curs. “És molt complicat seguir les classes online perquè et despistes, els professors no fan cas pel correu... Un poc precari tot” – deia una de les joves al respecte de l’ensenyament a distància.

“Hi havia algunes mancances que no eren tan visibles, però ara s’ha accentuat. Ja des de fa temps s’arrossega el Pla Bolonya, els preus dels màsters, els graus i eren coses que ja s’han lluitat molt per la retallada de taxes” – comentava una altra estudiant present a l’ocupació.

“A la meva carrera hi ha molts estudiants de fora i han de tenir un pis aquí per venir presencial, pagant-lo tot l’any per no poder anar-hi. Hi ha bastanta desinformació sobre aquest tema. A més, el model híbrid és complicat seguir-lo des de casa” – senyalava una estudiant de primer de carrera. “No es tenen en compte l’opinió dels estudiants a l’hora de prendre les decisions i per això hi ha tant moviment estudiantil perquè d’alguna forma s’ha de fer pressió per aconseguir els canvis que volem” – afegia la jove al respecte de la presa de decisions de les autoritats universitàries durant la pandèmia.

Els i les estudiants que ocupaven el rectorat asseguren estar cada cop més a prop d’aconseguir un compromís amb “garanties” i han pactat una sèrie de reunions amb els rectors de les universitats públiques catalanes que finalitzaran el dia 13 de maig, dia pel quan han convocat una vaga d’estudiants a la que estan cridades universitats i secundària.

Et pot interessar: Estudiants ocupen el rectorat de la UB exigint el Compromís als rectors


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna