×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

FICOSA acomiada 22 treballadors i la Generalitat li dona 50 milions

Els acomiadaments de les empreses continua en plena pandèmia i com si això fos poc, la Generalitat les financia.

Guillermo Ferrari

dijous 6 de maig de 2021
Facebook Twitter

Foto del Twitter de CCOO Ficosa Viladecavalls

L’Empresa Fico Transpar del grup FICOSA ha presentat un ERO per acomiadar a 22 treballadors i la seva plantilla ha convocat vaga. Aquest ERO és “justificat” per una baixada en les comandes durant els últims cinc anys. L’empresa productora de components automobilístics es troba ubicada al Vallès Occidental, dins del terme municipal de Viladecavalls.

La plantilla farà diverses jornades de vaga de 24 h els dies 5, 7, 14 i 17 d’aquest mes contra els acomiadaments. CCOO va publicar una piulada rebutjant l’ERO i els acomiadaments i donant suport a la vaga. També van assistir-hi personalment els diputats de la CUP, Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer. Els quals van denunciar a la Generalitat per donar 50 milions d’euros al grup FICOSA.

La formació independentista ha criticat la Generalitat per injectar 50 milions d’euros a través de la compra d’accions de FICOSA, mentre hi ha famílies afectades per l’ERO. Aquesta situació no és nova, entre la Generalitat i el govern central donen milions als gran empresaris de l’Ibex mentre hi ha milions de treballadors malvivint amb la paga miserable d’un ERTO o directament acomiadats en el mig de la pitjor pandèmia en dècades.

Les indemnitzacions s’acaben, però l’atur queda

Moltes lluites obreres comencen per la defensa dels llocs de feina, però les cúpules sindicals acaben negociant les indemnitzacions. Aquesta política és pa per avui i fam per demà. Per això no confiem en les declaracions que fan els dirigents de Comissions Obreres i d’UGT. Si efectivament volen impedir els acomiadaments, haurien de cridar a la mobilització i organitzar a solidaritat de tots els treballadors i col·lectius.

Però si aquesta política dels grans sindicats s’acaba imposant, anirem a una situació d’atur cada vegada més alt (ja hi és al 16%). I els diners de les indemnitzacions, encara que siguin molt altes, s’acabaren i els nostres fills no tindran feina. Si pensem que la banca està fent els ERO més gran de la història, el tancament de Nissan, els acomiadaments de Norwegian, etc., veurem el perill.

Els dirigents de la CUP que denuncien la política de la Generalitat i li exigeixen que s’aturi el procés d’ERO i els sindicats combatius i alternatius poden fer una crida unitària a defensar la plantilla de Fico Transpar i de totes les companyes que estan acomiadant i cessant treballadors. Una crida a fer una trobada conjunta, mobilitzacions i a crear comitès d’acció i solidaritat amb les lluites en curs. Així es podrà aixecar una alternativa a les direccions de CCOO i UGT per lluitar contra les empreses i els governs que fomenten els acomiadaments.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"