×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Les aturades parcials diàries de la plantilla de TMB Busos estan sent un èxit total des que es van engegar el passat divendres coincidint amb l'inici de les festes de la Mercè i per assolir la negociació del conveni que millori les seves condicions i també la millora del sevei.

EsquerraDiari.cat

dilluns 26 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Cua de busos per entrar a les cotxeres en una de les parades parcials d’aquests dies davant la posició de la direcció de TMB.

Les aturades que es venen mantenint per part de la plantilla de TMB Busos està sent un èxit total des del primer dia que es van engegar el passat divendres i coincidint amb l’inici de les festes de la Mercè a Barcelona.

Abans, el dijous 22 de setembre es va portar endavant una vaga de 24 hores i una assemblea en la que tota la plantilla entre conductors, mecànics i tècnics van decidir seguir amb les aturades fins al 30 de setembre.

Des de la plantilla i el comité de vaga denuncien que mentre es troben amb un conveni que va finalitzar al 2021 i les negociacions per un nou conveni que tingui en compte la millora de les condicions de la plantilla romanen parades, la direcció s’ha pujat els salaris un 7% en aquest 2022.

Davant això, i tenint present que el seguiment de la vaga del passat dijous va tenir un seguiment massiu del 95%, l’assemblea va resoldre continuar amb la convocatòria de vaga i piquets a les cotxeres, mantenint el conflicte indefinit també durant el mes d’ocutbre.

Et pot interessar: Veus des dels piquets de la vaga de busos a Barcelona

A més però, treballadors i treballadores mantenen també les exigències d’ampliació de la plantilla i la creació de llocs de treball per acabar amb la precarietat laboral que es pateix i el sosteniment de contractes laborals per setmanes o mesos, tal i com permet la reforma laboral del PSOE i Unidas Podemos.

Però també critiquen les retallades en el servei que afecta a usuaris i usuàries i defensen la necessitat d’una gestió pública enfront la privatització del servei que manté la direcció amb l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i Laia Bonet, presidenta de TMB i tercra tinent d’alcade pel PSC, així com també acabar amb els acomiadaments per part de TMB.

També pots llegir: Vaga TMB Busos: “Lluitar per la qualitat del servei repercuteix en que hi hagi més llocs de treball”

Mentre la resposta de la direcció continua sent el silenci davant les aturades, o la comunicació amb el comité de vaga sense cap proposta de negociació per a la millora de les condicions, la plantilla continua també plena de motivació. Quelcom que es percep en el seguiment de les pròpies aturades parcials on centenars de conductors omplen les cotxeres de tota Barcelona i en les assemblees convocades.

Amb això, des del comité de vaga, però també des de pràcticament el conjunt de la plantilla, posen el focus en mantenir que aquest és un conflicte continu fins a assolir les demandes de treballadors i treballadores i les millores del servei.

Des d’Esquerra Diari ens solidaritzem des del començament de la vaga de la plantilla de TMB Busos i ens proposem decididament donar veu a la plantilla en un conflicte en el que la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació callen en complicitat amb la direcció de TMB i el govern municipal de Barcelona.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones