Política Estat espanyol

CONTRA LA CORONA

Estudiants cremen fotos dels reis a la UAM

Desenes d'estudiants cremen retrats de Felip VI, Joan Carles I i Franco. Una protesta contra a la monarquia que les autoritats acadèmiques havien tractat de censurar.

divendres 26 de febrer| edició del dia

Desenes d’estudiants de la Universitat Autònoma de Madrid, convocats per diverses associacions, s’han concentrat aquest migdia al costat de l’estació de Renfe del campus de Cantoblanco en una protesta contra la Corona, per la llibertat de Pablo Hasél i tots els presos i preses polítiques.

La censura de les autoritats universitàries, que van ordenar la retirada dels cartells de la convocatòria i van arribar, en el cas de l’administrador de la Facultat de Filosofia, a acusar una alumna que el denunciava de consumir alcohol i drogues, no ha pogut impedir la protesta.

En l’acte han intervingut diferents associacions. Irene, de l’agrupació Contracorriente, ha denunciat la censura imposada per l’UAM i ha cridat a posar en peus un moviment contra la monarquia i la repressió en les universitats.

Lucia Nistal, portaveu de Referèndum UAM i militant de la CRT, ha denunciat la repressió del govern "progressista" i com els qui han sortit als carrers en aquestes setmanes ho fan també per la gestió de la crisi social i sanitària o la protecció que des de la Moncloa i la resta del govern es brinda a la Casa Reial, la seva impunitat o el retir daurat de l’emèrit.

Després de la lectura del comunicat de l’assemblea unitària convocant de l’acte, els assistents han procedit a la crema de retrats del rei emèrit amb franc, l’emèrit amb Felip VI i el mateix Felip VI. Un acte contra una institució que enfonsa les seves arrels en el Franquisme i que és el pilar d’aquesta democràcia per a rics que condemna a la joventut i la classe treballadora a un futur de precarietat, misèria i repressió.
temes relacionats

Rei emèrit Joan Carles I   /    Rei Felip VI   /    Política Estat espanyol   /    Monarquia   /    UAM

Comentaris

Comentar