Pandèmia

CORONAVIRUS CATALUNYA

Especuladors i Mossos contra famílies vulnerables en plena crisis del Covid-19

Aquest matí, cap a les 12:15h, una patrulla dels mossos d’esquadra, acompanyada d’alguns integrants de l’empresa City Lock, s’ha presentat al numero 39 del Carrer Sagunt de Barcelona.

dimarts 14 d’abril de 2020| edició del dia

L’edifici, conegut tres l’alliberament com “Ca la Cristina”, portava buit des de 2016 i va ser recuperat poc abans del 8M i visibilitzat durant la diada, reivindicant l’immoble com un habitatge no-mixte per a famílies i dones desprotegides.

A l’edifici hi viuen actualment tres famílies amb menors d’edat i varies dones joves, i tot i que l’okupació va estar denunciada durant la diada, els jutjats no han remés encara cap denuncia en curs, segons declaren.
Els mossos, juntament amb els treballadors de City Lock i un representant de la propietat, han entrat a l’edifici i han canviat el pany de la porta d’accés al mateix, declarant que tenen dret a accedir a les zones comunes. Un cop finalitzat el canvi de pany els agents han marxat, deixant al representant i els treballadors dins l’edifici i sense assegurar-se de que entregaven cap copia a les inquilines.

Davant de les demandes d’explicacions pel canvi del pany de la porta principal, no han volgut fer cap més declaració, segons expliquen testimonis, i simplement han seguit repetint que tenen dret a accedir a les zones comunes.

Seguidament, s’han dedicat a picar porta per porta demanant si volien negociar la sortida de l’edifici, al que les inquilines han respost que es absolutament inviable negociar res en plena crisi pandèmica i amb mètodes intimidatoris.

Tot i que han fet saber a les inquilines que les hi donaran una clau de la porta d’accés, testimonis declaren que encara no n’han vist cap, de clau. Si marxen sense fer entrega de la mateixa podrien estar incurrent en un delicte, segons dictamina la norma UNE-EN 179:2003, la Llei de Propietat Horitzontal i l’apartat SI-3 del Document Bàsic de Seguretat en Cas d’Incendi del CTE (Codi Tècnic d’Edificació) a més de posar en risc la seguretat de totes les persones que hi viuen.
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    Desnonaments   /    Repressió    /    #Coronavirus   /    Llibertats democràtiques   /    Política Estat espanyol   /    Societat

Comentaris

Comentar