Catalunya

REPRESSIÓ 1-O

En llibertat l’Òscar, el jove independentista detingut ahir

Després de passar la nit a comissaria, el jutjat de Girona deixa en llibertat a l'Òscar, el jove de l'esquerra independentista que va ser detingut ahir i que estava en crida i cerca per defensar el mandat popular un any després del 1-O.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

dimarts 11 de juny de 2019| edició del dia

L’Òscar, el jove que va ser detingut durant el dia d’ahir a Girona i que ha passat tota la nit a comissaria fins a passar a disposició judicial, ha estat posat en llibertat aquest matí davant desenes de persones que es manifestaven per la seva absolució.

El jove membre de l’esquerra independentista va ser detingut ahir per diversos agents dels Mossos d’Esquadra mentre estava duent a terme una acció de protesta davant els jutjats de la localitat catalana.

Cal destacar que Òscar estava en crida i cerca per ordre del jutjat número 4 de Girona per les mobilitzacions i els talls de via de l’1 d’octubre de 2018, durant el primer aniversari del referèndum de l’1-O. En els mesos següents fins a 21 persones van ser acusades d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i danys entre altres causes i arran d’aquí es va formar la plataforma en solidaritat amb els imputats i contra la repressió sistemàtica al moviment independentista ’21 raons, encausades 1 d’octubre 2018’.

Els altres encausats pels fets de l’1 d’octubre de 2018, en aquest cas per la Policia Nacional i que sí van passar a declarar, van ser detinguts el 16 de gener en el que es va demostrar com una nova jornada repressiva contra el moviment independentista a pocs dies de l’inici de judici al Tribunal Suprem contra els líders sobiranistes presos. Entre ells van ser detinguts els alcaldes dels municipis de Verges i Celrà.

Avui, a poques hores del desenllaç d’un judici polític, un judici farsa amb la sentència ja dictada des de fa temps, el Règim del 78 torna a demostrar que no només farà tot el possible i més per a escapçar a la direcció procecista, sinó que la repressió i el seu afany per desarticular el moviment independentista i les aspiracions d’autodeterminació de milions de catalans per la via policial i judicial seguiran el mateix camí governi qui governi.
Comentaris

Comentar