Internacional

14 DE JULIOL

En l’aniversari de la presa de la Bastilla, Macron reprimeix a treballadors de la salut

El 14 de juliol se celebra el França l'aniversari de la presa de la Bastilla en 1789 i la caiguda de la monarquia. Enguany el personal de la salut va planificar mobilitzacions en tot el país. A París la Policia de Macron els va rebre amb gasos lacrimògens i repressió.

dimecres 15 de juliol de 2020| edició del dia

França celebra el 14 de juliol el seu dia nacional, és l’aniversari de la revolució i el dia en què en 1789 amb la presa de la Bastilla es dóna cop mortal a la monarquia. Enguany enmig de la pandèmia de coronavirus el Govern va signar un acord de diàleg social amb diversos sindicats conciliadors com la CFDT, FO i UNSA. Després de mesos de maltractament al personal de la salut i cures, i d’haver posat en risc la seva vida, Macron pretenia homenatjar-los durant la desfilada militar que es realitza en aquesta data. No obstant això, les i els treballadors de la salut i de cures van cridar a realitzar manifestacions independents del Govern en tot el país.
El resultat va ser inevitable, Macron va acabar gasejant i reprimint a París als infermers que pretenia homenatjar.

Els treballadors van desplegar una bandera penjada a globus que van volar sobre París amb la llegenda "L’economia ens costa la vida" i "Darrere de l’homenatge, Macron està asfixiant a l’hospital".

A París, milers de persones es van manifestar. Infermers i treballadors de la salut, per descomptat, però també molts altres sectors dels treballadors i armilles grogues.

En desenvolupament
temes relacionats

Repressió a França   /    França   /    Seguretat i salut laboral   /    En Català   /    Emmanuel Macron   /    Internacional

Comentaris

Comentar