×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Tot el suport al periodista i company Jesús Rodríguez

El company i periodista Jesús Rodríguez ha estat inclós en la causa de la AN contra Tsunami Democràtic i que podria ser constitutiva de delictes de terrorisme. Es persegueix així a un dels periodistes més coneguts per les seves recerques contra les cloaques de l'Estat profund.

Verónica Landa

dimarts 7 de novembre de 2023
Facebook Twitter

En el marc de la recerca iniciada contra Tsunami Democràtic en la que s’investiga per terrorisme una dotzena de persones, entre elles Carles Puigdemont i Marta Rovira, el jutge de l’Audiencia Nacional García-Castellón, ha inclós també al periodista de La Directa Jesús Rodríguez.

El periodista és un dels més coneguts investigadors sobre les cloaques de l’Estat. Des de La Directa ha estat part del destapament, entre altres escàndols, dels diversos casos d’infiltració de policia nacionals en diversos moviments socials - tots sota el ministeri de Grande-Marlaska - fent ús de tècniques de manipulació afectiu sexual. La seva incorporació a la causa com investigat és, per tant, una operació de càstig a la seva tasca com a periodista molest.

El magistrat en qüestió és un dels més pròxims al PP, es va fer conegut per excloure d’una de les causes de la Gurtel a Maria Dolores de Cospedal i "un tal" M.Rajoy. Ara acusa a Rodríguez de formar part de la creació i planificació de l’organització que va promoure les protestes de Tsunami Democràtic com a resposta a la sentència contra el procés en la tardor de 2019.

El jutge de l’Audiència Nacional ha redoblat en les últimes hores la increïble acusació de terrorisme per aquelles mobilitzacions - no oblidem que els fets en qüestió no van passar de manifestacions i bloquejos de vies de comunicació, totes elles brutalment reprimides - tractant de vincular a les protestes la mort per infart d’un passatger a la T2 de l’Aeroport de Barcelona.

Una maniobra, a quatre anys vista, que no se sosté en absolut amb els informes del servei d’emergències mèdiques. Aquesta terminal es troba a 6 km de la T1, on es va realitzar la protesta, i el passatger en qüestió va ser traslladat en 3 minuts en helicòpter a l’hospital de Bellvitge.

García-Castellón, que també instrueix el cas de l’Operació Judas en el qual recentment es va enviar a judici a membres dels CDR també acusats de terrorisme, es posa al capdavant de l’ofensiva del poder judicial per a intentar bloquejar una possible Llei d’Amnistia i la investidura de Pedro Sánchez amb els vots de Junts i ERC.

Un cop judicial més - no oblidem que ja els jutges van impedir dues investidures en el Parlament català i van destituir un president electe -, aquesta vegada contra el Congrés, que és a més secundat des dels carrers amb mobilitzacions al costat de diversos grups de l’extrema dreta.

En el cas de l’acusació contra Rodríguez, els fets pels quals se li inclouria en la causa serien una conversa mantinguda amb Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, i també investigat. A partir d’aquí, el jutge manté que el periodista sabia de l’existència del Tsunami Democràtic, de les accions que es durien a terme i el vincula a la direcció del moviment.

Des del mateix moment en que s’ha conegut la notícia, diferents grups periodístics s’han solidaritzat amb Jesús Rodrígues i la seva tasca de recerca llargament reconeguda en espais socials, polítics i culturals. Molts altres, vinculats als grans grups de comunicació, han guardat absolut silenci fent gala de la seva qualitat de periodistes cortesans.

Des del Comitè de Redacció d’Esquerra Diari i com a periodista ex encausada ens sumem a totes les mostres de solidaritat amb Jesús Rodríguez i posem a disposició el nostre diari a qualsevol iniciativa de suport amb el company.


Facebook Twitter

Verónica Landa

Historiadora i professora de secundària a la pública | Barcelona | @lierolaliero

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï