×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Em detindran per ser insubmís i desobedient”, Oscar Reina denúncia persecució judicial

En un missatge a Facebook, el secretari general del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) informa de l'ordre de “crida i cerca” emesa per l'Audiència Provincial de Sevilla en contra seva, per no acceptar una citació judicial injusta en un judici que és un muntatge.

EsquerraDiari.cat

dimecres 27 de setembre
Facebook Twitter

“Em detindran per ser insubmís i desobedient davant citacions i judici/muntatge com aquest... 3 anys i mig de presó em demanen per un cas de llibertat d’expressió sindical, de fa 9 anys, en el qual no vaig tenir res a veure, perquè no era ni Portaveu. I l’"emèrit" en Sanxenxo ...”, ha escrit Reina en el seu perfil de Facebook, publicant imatges de l’ordre judicial que demana la seva detenció.


“Per si en aquests dies em detenen de nou, perquè sapigueu el per què”, explicava en un altre missatge en el seu compte de Facebook, a principis de setembre.

En un extens missatge, el líder del SAT explica els detalls de la trama que ha culminat en la seva comanda de crida i cerca.

“Ahir va fer 10 anys que em vaig declarar Insubmís Judicial, i fets com aquest que m’acaben de succeir, em convencen de que haig de seguir en el mateix camí de rebel·lia i desobediència civil pacífica”, explica Reina.

“Vaig rebre dimecres passat una trucada telefònica, em van dir que eren de l’Audiència Provincial de Sevilla. Em comuniquen que em citaran divendres que ve (avui) a recollir una citació judicial per a un judici que ve cuejant des de l’any 2014 i que me’l notificaran amb un sms al mòbil. La veritat és que em sorprèn el ‘nou mètode’ d’informar i de notificar, no sé fins a quin punt és legal.”

Davant aquesta informació i la forma en la qual va ser rebuda, Reina pregunta a l’oficial de justica: “Què passa si no vaig? I em diu rotundament que si no em presento em detindran, a través d’una ordre de crida i cerca, ‘com ja van fer altres vegades’. Acabem la trucada telefònica, i efectivament m’envien el missatge del qual els poso aquí sota la imatge.”

Davant aquesta situació, Reina explica que no acudirà al jutjat: “NO ANIRÉ, ho dic obertament, amb orgull i amb ràbia”, assegura en el missatge.

“No vaig perquè no vull, i PERQUÈ ÉS INJUST i ara que em detinguin de nou, que ja veuré jo com denunciaré aquestes conductes. A més, com afirmo, és una brutal injustícia que em vulguin citar de nou a aquest judici que ja hauria d’haver estat arxivat, que com dic ve arrossegant des de fa més de 9 anys, que s’ha suspès en diverses ocasions, on jo no tenia cap càrrec de responsabilitat (i ells ho saben) en el sindicat i per una suposada publicació en la qual es denunciava l’actitud d’una empresa (que va corroborar després la inspecció de treball), en la qual no vaig tenir res a veure i que em vaig assabentar després d’uns anys quan em van detenir per primera vegada per aquest motiu”, sosté Reina.

“A sobre, entre altres coses ens demanen delicte d’odi, calúmnies i altres que suposen la petició d’algun any de presó i diversos milers d’euros de multa. Una completa barbaritat i una desmesura totalment desproporcionada. No és casualitat, no és la primera vegada que ho fan, i ho fan perquè saben que d’aquesta manera al final poden aconseguir que sumant condemnes acabem a la presó. I davant això em declaro en rebel·lia, perquè això no és Justícia. Se li està donant a la patronal un poder abusiu i jo no el consentiré”, continua el missatge.

El text del líder del SAT culmina denunciant que “aquest no és més que un altre dels molts casos de repressió que es fan contra els qui lluitem PACÍFICAMENT per la defensa dels drets de la Classe Treballadora, no és la primera ni l’última. Però mentre corri rebel·lia i sang per les meves venes NO M’AGENOLLARAN.”

Aquesta ordre de detenció arriba justament pocs dies abans que Reina participi del Fòrum organitzat per Esquerra Diari a Madrid, que es realitzarà el dia 3 d’octubre, amb eix justament en la “amnistia per a totes i tots els lluitadors i represaliats”.

Coincidint amb l’aniversari de la vaga general a Catalunya de 2017 Esquerra Diari celebra aquest fòrum en el qual diferents sindicalistes, lluitadors, activistes polítics i socials prendran la paraula en el debat obert sobre la qüestió de l’amnistia. Enfront d’aquells que pretenen limitar aquesta qüestió a negociacions "per dalt" en els despatxos dels representants del règim polític i mantenir-lo en secret per delimitar al màxim la qüestió, mentre pretenen enterrar el dret a decidir dels pobles, els participants del fòrum obriran el debat des de l’activisme polític, sindical i social. Per a mostrar la necessitat actual de lluitar per una amnistia per a totes i tots els lluitadors, en contra de la repressió, de la impunitat i en defensa del dret a decidir.

L’1O de 2017 vam ser testimonis de la brutal repressió de l’Estat espanyol sobre els qui volien exercir el seu dret a decidir. A partir d’aquest moment la repressió policial i judicial feia el poble català i el moviment independentista no va fer més que anar en augment. A més de les causes i sentències aplicades als líders del procés i càrrecs de la Generalitat existeixen milers de persones que tenen sentències, causes obertes i sancions de tota mena des de 2017. Algunes organitzacions estimen en gairebé 4000 els represaliats després del 1O de 2017 per causes lligades al procés, al que hem de sumar moltes altres, conseqüència del clima repressiu que s’ha imposat en aquests anys a Catalunya.

Però la repressió exercida per l’Estat va més enllà del cas català, és una eina de l’Estat contra totes i tots aquells que tracten de qüestionar al Règim en els seus aspectes econòmic, polític, social i laboral. Així ho van comprovar els treballadors de la Badia de Cadis a finals de 2021 quan van convocar una vaga general del metall pel conveni a la província al que el Govern PSOE-UP va respondre enviant-los una tanqueta. O els treballadors de Tubacex per als qui la fiscalia demanava 4 anys de presó un piquet, o les treballadores de La Suïssa a Gijón que també s’enfronten a penes de presó. També els treballadors del camp andalús com Reina sofreixen la repressió constant en la seva lluita diària contra un sistema d’explotació i opressió. Lluitadors com ells no ajupen el cap i incorporen a la seva lluita la baralla per una amnistia per a todxs lxs lluitadorxs i pel dret a decidir dels pobles.

“Si em volen detenir, que m’esperin, que jo no m’amago, aquí donem la cara, aquests dies segurament poden trobar-me en els talls d’olives que recorrem tots els anys o a peu de fàbrica o defensant la Sanitat, l’Educació i els drets públics i comuns. Aquí estic i estaré, sempre amb el Poble, amb la mirada alta, les mans netes i la consciència tranquil·la d’estar i fer el que dec”, ha escrit Reina.

Allí estarem també al costat d’ell, en solidaritat i en defensa que tots els que lluiten i enfronten a aquest règim reaccionari.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?