×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els sindicats alternatius de Catalunya contra la Reforma laboral de Yolanda Díaz

La Taula Sindical de Catalunya va realitzar una manifestació en el centre de Barcelona. Més de 1.500 treballadors van marxar fins a la seu de Foment del Treball, la patronal catalana.

EsquerraDiari.cat

dissabte 29 de gener de 2022
Facebook Twitter

La Manifestació va arrencar des de Jardinets de Gràcia sota el lema "Prou mentides" i "Derogació real de les reformes laborals". Més de 1.500 persones van marxaven rere la pancarta de capçalera portada per representants de la Taula Sindical, conformada per les forces del sindicalisme alternatiu català: CGT, IAC, COS, Co.bas, CNT i Solidaritat Obrera.

La columna de la CGT ho va fer amb una enorme pancarta demanant "La vaga general" contra aquesta reforma. De la mateixa forma que contra la de 2012 es van fer dues vagues contra la de Rajoy, avui aquest continua sent el camí per a evitar l’aprovació de la PSOE-UP, que manté gairebé tots els atacs anteriors, i aconseguir la derogació de la de 2012 i 2010.

La Intersindical Alternativa de Catalunya va participar amb representació de treballadores i treballadors del sector públic, que venen de dues vagues generals contra la Llei Iceta en els últims mesos.

Co.bas, CNT, Solidaritat Obrera i la COS ho van fer amb els seus propis blocs. També convocava a participar la comissió laboral del 8M i altres organitzacions, com Endavant, Arran, Lluita Internacionalista, Corrent Roig o Anticapitalistes, van ser presents.

El CRT va participar de la manifestació amb un bloc al costat de la joventut de Contracorrent i l’agrupació de dones Pan y Rosas, denunciant la maniobra del PSOE-UP que conserva totes les reformes neoliberals que va fer el PP deu anys enrere.

La burocràcia sindical d’UGT i CCOO, òbviament, no van participar. Ells van pactar aquesta reforma laboral reaccionària amb la patronal que aplaudia amb les orelles i amb el govern de Sánchez-Díaz. Cada vegada més són un sindicalisme d’Estat i propatronal.

La manifestació va finalitzar davant la patronal Foment del Treball, degudament protegida pels seus piquets dels Mossos d’Esquadra. Els mateixos que atonyinen vaguistes i desnonen famílies en nom dels bancs i els fons voltors sota el comandament de la (in)justícia i els governs, defensava l’edifici d’aquesta cova de lladres.

Des del CRT hem participat amb una delegació d’aquesta manifestació contra la Reforma laboral. Ens hem sumat a aquesta jornada de protesta denunciant la maniobra del PSOE-UP que conserva totes les reformes neoliberals que va fer el PP deu anys enrere.

La manifestació per la derogació de la reforma laboral ha acabat davant de la patronal Foment del Treball, degudament protegida pels seus piquets dels Mossos d’Esquadra. Que, al cap i a la fi, són els mateixos que atonyinen vaguistes i desnonen famílies en nom dels bancs i els fons voltors sota el comandament de la (in)justícia i els governs.

Fórum debat contra la Reforma Laboral

Els sindicats convocants denuncien que la reforma laboral del presidente Pedro Sánchez i la ministra de treball Yolanda Díaz no deroguen la reforma del PP. Tot el contrari la perpetuen amb "noms diferents" però les mateixes mesures que va aprovar el govern de Rajoy amb la seva majoria absoluta. En síntesi, el que treuen per la porta, el tornen a entrar per la finestra.

Vam poder sentir la denúncia dels sindicats i advocats laborals al Fórum que Esquerra Diari hem organitzat aquesta setmana. També van participar del fórum les treballadores del Servei d’Atenció domiciliària (SAD) i del Lleure denunciant la precarietat laboral que pateixen fan anys.

Vam poder sentir la denúncia dels sindicats i advocats laborals al Fórum que Esquerra Diari hem organitzat aquesta setmana. També van participar del fórum les treballadores del Servei d’Atenció domiciliària (SAD) i del Lleure denunciant la precarietat laboral que pateixen fan anys.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"