VAGA PRECARIS 29J

Els riders de Glovo i Uber Eats es sumen a la vaga de Telepizza a Zaragoza

La solidaritat amb la plantilla de Telepizza no deixa de créixer. Els riders es sumen a la vaga a Zaragoza mentre es prepara la seva extensió a Barcelona i concentracions de suport en aquesta mateixa ciutat i Madrid.

dijous 27 de juny de 2019| edici� del dia

Aquest dimecres la reunió entre els representants del comitè de vaga i l’empresa, celebrada en el Servei Aragonès de Mediació i Arbitratge, ha conclòs sense acord. Telepizza es continua negant a aplicar íntegrament la pujada del salari mínim als seus treballadors i treballadores i per tant la seva plantilla confirma que anirà de nou a la vaga el dissabte 29 de juny.

En aquesta ocasió no serà l’únic servei de menjar a domicili que pararà. Les i els riders de Glovo i Uber Eats han decidit sumar-se a la vaga amb les seves pròpies reivindicacions i en suport als seus companys pizzers. Aquest col·lectiu porten mesos organitzant-se i mobilitzant-se en diverses ciutats per a denunciar la seva situació de falsos autònoms, els salaris de misèria que reben i les condicions d’hiperexplotació que han provocat ja diversos accidents mortals.

El dissabte per tant, en plena onada de calor, les i els precaris de Zaragoza prometen prendre els carrers del centre de la ciutat en una manifestació que sortirà a les 19.30 des de la botiga de plaça San Francisco i a la qual estan adherint de forma solidària una gran quantitat de col·lectius socials, sindicals i polítics.

Asier, president del comitè d’empresa de Zaragoza, denúncia que “l’empresa s’ha plantat en una pujada de 50 cèntims l’hora, molt lluny del que ens correspon segons el Reial decret. És una pujada que devem a la vaga de maig, però no pararem fins que ens donin tot el que és nostre, inclosa els endarreriments acumulats des de gener”.

El 31 de maig la plantilla de Zaragoza va realitzar la primera vaga en la història d’aquesta empresa fundada al 1987. Per a les pròximes setmanes a Barcelona s’està preparant una altra jornada de vaga en cas que la patronal es mantingui en aquesta posició que sobrepassa el despotisme habitual amb el qual solen actuar aquestes empreses campiones de la precarietat laboral.

A més, amb motiu de les manifestacions de l’orgull de la diversitat sexual i de gènere diverses treballadores i treballadors LGTBI de Telepizza han conformat una comissió per a organitzar la participació de la plantilla en lluita en la manifestació de Zaragoza aquest divendres 28 de juny. A Barcelona també està previst que participin de la mateixa mobilització el dissabte 29.

Aquest mateix dia, tant a Barcelona com a Madrid, s’han convocat concentracions en solidaritat a la vaga de Saragossa a les botigues de Princesa i Urquinaona respectivament per part de diversos sindicats alternatius, col·lectius en lluita com els riders, Amazon o les Kellys i organitzacions juvenils, de dones i la diversitat sexual.

La causa de Telepizza continua despertant en les xarxes la indignació amb l’empresa i la simpatia amb les seves treballadores i treballadors. En la denúncia de les arbitrarietats d’aquesta empresa es veuen reflectides milers de persones en una situació similar en multitud d’empreses, especialment joves, immigrants i dones treballadores.

Des d’Esquerra Diari continuarem donant veu a aquesta lluita i animem a participar de totes les mobilitzacions que s’estan convocant per ajudar en la lluita per una victòria.
temes relacionats

Precarietat laboral   /    Riders   /    CGT Telepizza   /    Telepizza

Comentaris

Comentar