Les mostres de rebuig davant el genocidi que està portant l’Estat d’Israel a Gaza no paren de succeir-se. Des de manifestacions multitudinàries que no cessen en qualsevol latitud del món a mostres de solidaritat i rebuig de milers d’organitzacions i col·lectius.

En aquest sentit, aquest dilluns els estibadors de Barcelona han decidit, en assemblea, “no permetre l’activitat” de vaixells que enviïn armes a Palestina i Israel.

Com assenyalen en el seu comunicat, aquest posicionament es deu a la contínua violació dels Drets Humans que s’està duent a terme a Palestina i en altres parts del món. Una violació de drets, assenyalen, permesa i o duta a terme per països signants de la pròpia Declaració Universal dels Drets Humans.

En el mateix, assenyalen el paper de l’Organització de les Nacions Unides, que si bé en les últimes setmanes ha vist tibada la seva relació diplomàtica amb Israel, la veritat és que des de 1948 ha mantingut una posició de complicitat i permissivitat amb l’Estat sionista d’Israel, actitud mantinguda fins a l’actualitat i que els estibadors denuncien.

És per això que, després de subratllar la hipocresia que s’amaga després dels governs i organismes internacionals, els estibadors han decidit “en assemblea, no permetre en el nostre port l’activitat a vaixells que continguin material bèl·lic amb l’únic propòsit de protegir qualsevol població civil sigui del territori que sigui”.

Es tracta d’un nou exemple de solidaritat dels estibadors com ja ho van fer en 2011. En aquell moment, de la mà d’altres organitzacions i ONG, van portar endavant un boicot per a entorpir l’enviament de material bèl·lic a Líbia mentre es facilitava l’enviament d’aigua i aliments.

Així, els estibadors de Barcelona s’uneixen a altres grups de treballadors i treballadores portuaris, com els belgues, els qui també han declarat la seva negativa a permetre el transport d’equipament militar cap a Israel o Palestina.

La tàctica del boicot és una estratègia que ha estat emprada amb anterioritat: treballadors portuaris de diverses països ja l’han usat en moments crítics de conflictes bèl·lics en els anys recents. Per exemple, durant l’enfrontament en la Franja de Gaza en els anys 2008 i 2009, portuaris d’Itàlia, Sud-àfrica i els Estats Units es van oposar a la manipulació de càrregues provinents d’Israel.