×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els estibadors de Barcelona decideixen bloquejar tota activitat relacionada amb l’enviament de material bèl·lic a Israel

L'organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB), el sindicat majoritari entre els més de 1.200 estibadors del port de Barcelona, ha decidit en assemblea bloquejar tota activitat relacionada amb el transport de material bèl·lic a Israel i Palestina.

EsquerraDiari.cat

dilluns 6 de novembre
Facebook Twitter

Les mostres de rebuig davant el genocidi que està portant l’Estat d’Israel a Gaza no paren de succeir-se. Des de manifestacions multitudinàries que no cessen en qualsevol latitud del món a mostres de solidaritat i rebuig de milers d’organitzacions i col·lectius.

En aquest sentit, aquest dilluns els estibadors de Barcelona han decidit, en assemblea, “no permetre l’activitat” de vaixells que enviïn armes a Palestina i Israel.

Com assenyalen en el seu comunicat, aquest posicionament es deu a la contínua violació dels Drets Humans que s’està duent a terme a Palestina i en altres parts del món. Una violació de drets, assenyalen, permesa i o duta a terme per països signants de la pròpia Declaració Universal dels Drets Humans.

En el mateix, assenyalen el paper de l’Organització de les Nacions Unides, que si bé en les últimes setmanes ha vist tibada la seva relació diplomàtica amb Israel, la veritat és que des de 1948 ha mantingut una posició de complicitat i permissivitat amb l’Estat sionista d’Israel, actitud mantinguda fins a l’actualitat i que els estibadors denuncien.

És per això que, després de subratllar la hipocresia que s’amaga després dels governs i organismes internacionals, els estibadors han decidit “en assemblea, no permetre en el nostre port l’activitat a vaixells que continguin material bèl·lic amb l’únic propòsit de protegir qualsevol població civil sigui del territori que sigui”.

Es tracta d’un nou exemple de solidaritat dels estibadors com ja ho van fer en 2011. En aquell moment, de la mà d’altres organitzacions i ONG, van portar endavant un boicot per a entorpir l’enviament de material bèl·lic a Líbia mentre es facilitava l’enviament d’aigua i aliments.

Així, els estibadors de Barcelona s’uneixen a altres grups de treballadors i treballadores portuaris, com els belgues, els qui també han declarat la seva negativa a permetre el transport d’equipament militar cap a Israel o Palestina.

La tàctica del boicot és una estratègia que ha estat emprada amb anterioritat: treballadors portuaris de diverses països ja l’han usat en moments crítics de conflictes bèl·lics en els anys recents. Per exemple, durant l’enfrontament en la Franja de Gaza en els anys 2008 i 2009, portuaris d’Itàlia, Sud-àfrica i els Estats Units es van oposar a la manipulació de càrregues provinents d’Israel.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"