×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els 65 milions d’"amor i gratitud" de Juan Carlos I a Corinna

Enfront de la corrupció de la monarquia que tan bé representa Juan Carlos I, necessitem lluitar per l'expropiació de la monarquia i un programa anticapitalista perque la crisi la paguin els rics. Per veritables assemblees constituents per a decidir-ho tot.

Arsen Sabaté

dilluns 6 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Segueixen els escàndols referents a la corrupció de la monarquia espanyola, i concretament en direcció a Juan Carlos I. Si, el mateix que podria domiciliar-se a la República Dominicana sense cap impediment. mentre les institucions fan veure que esclareixen els origens del rerefons del patrimoni de l’emèrit i les comissions corresponents durant dècades.

De fet, l’últim episodi de corrupció corre a càrrec de les declaracions de Corinna Larsen davant la justícia suïssa. Segons que informava aquest cap de setmana el diari ’El País’, el pare de l’actual monarca li hauria transferit a la seva ex amant quasi 65 milions d’euros per "amor i gratitud" i poder garantir el futur dels seus fills i familia.

Et pot interessar: La llarga (i cara) "lluna de mel" de la monarquia amb la corrupció

Corinna, en unes declaracions de 2018 i que ara es recuperen, va dir també que "sabia que aquests diners venien d’una donació del rei Abdal·là de l’Aràbia Saudita a favor de Juan Carlos I" i que això és "una pràctica molt corrent entre reis, concretament a l’Orient Mitjà".

I aquestes donacions son, precisament, l’origen de l’investigació del Tribunal Supremo sobre el paper de Juan Carlos I en la construcció de l’AVE a l’Aràbia Saudita i unes comisions que saltaven a la llum a l’hora que la pandèmia de la Covid-19 començava a fer estralls a tot l’Estat.

Llavors el Rei Felipe VI renunciava a l’herència econòmica del seu pare i a aquest li eliminaven l’assignació. Però aquesta "reial" decisió tenia truc. I és que mentre al conjunt dels mortals ens demanaven sacrificis i veiem com la sanitat era colapsada pels anys i panys de retallades, el diari The Telegraph feia públic la fundació a Panamà d’un compte a nom de Juan Carlos I en benefici del seu fill i netes, i que a més comptava amb una donació de 65 milions d’euros de l’Aràbia Saudita.

Avui, pocs mesos després, sabem que son 100 milions els que l’Aràbia Saudita va dipositar al compte del rei emèrit i que per a aquesta operació Juan Carlos va sol·licitar la creació d’una estuctura per a ocultar-los. Res que a aquestes altures ens sorprengui ja. Però també sabem que des del Congréso el PSOE, PP i VOX han rebutjat i rebutjaran tantes vegades com faci falta l’obertura d’una comissió que investigui tot l’entramat de finances, més enllà de com avançi l’investigació a Suïssa. I que en cas de prosperar, no se’l jujtarà pels fets de corrupció, que ja són públics, sinó per esclarir si hi ha hagut rentat de diners sobre la base d’aquestes comissions. Tot, gràcies a la inviolabilitat del monarca que consagra la constitució.

Precisament per això, sabem també que tots aquells negocis de Juan Carlos I durant dècades, i que tant van ajudar a consolidar el Règim del 78 i la burgesia espanyola i perifèriques com la catalana, queden per fora de tota investigació.

Bueno, pues enfront aquesta "democràcia" borbònica i per a rics imposada pel franquisme, no podem permetre que els de dalt tractin de tancar una i altra vegada les crisis de la monarquia. Una institució que ja és la pitjor vaolrada durant els últims mesos.

Et pot interessar: La Monarquia, el pitjor "virus" per al poble

Enfront tot això, ens cal lluitar per un referèndum per a decidir sobre la forma d’Estat i per a acabar amb la monarquia. És el moment, com diu la companya Lucia Nistal, de plantejar una alternativa valenta, una esquerra anticapitalista i de la classe treballadora, que sigui rupturista, que expropiï la monarquia i lluiti per l’obertura de processos constituents lliures i sobirans sobre les ruïnes d’aquest règim decadent per a “decidir-ho tot” i per un programa de mesures d’emergència perquè la crisi la paguin els capitalistes. Quelcom que només aconseguirem en el camí de la lluita als carrers i l’autoorganització.

Et pot interessar: Cal expropiar a la Casa Reial i acabar amb aquesta monarquia franquista i corrupta

Lluitem doncs perquè l’actual crisi la paguin els capitalistes, Juan Carlos I, Felipe VI i tota la monarquia corrupta que sempre ha protegit i protegeix els interessos dels grans empresaris i grans fortunes que avui pretenen continuar fent negoci amb la crisi del coronavirus a la nostra costa.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat