×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cal expropiar a la Casa Reial i acabar amb aquesta monarquia franquista i corrupta

La fiscalia general ha encarregat al fiscal del Tribunal Suprem investigar el paper del rei emèrit en la construcció de l'AVE a l'Aràbia Saudita.

Lucía Nistal

dijous 11 de juny de 2020
Facebook Twitter
YouTube

Però no se’l jujtarà pels fets de corrupció, que ja són públics, només s’investigarà si va haver rentat de diners sobre la base d’aquestes comissions, i només se’l jutjarà si aquests fets van ocórrer després del 2014, en el moment de la seva abdicació. Tot el que hagi ocorregut abans, quedarà totalment impune, gràcies a la inviolabilitat del monarca que consagra la constitució.

“La justícia és igual per a tots”, repetia una vegada i una altra el govern, però això és una gran mentida. Diverses organitzacions polítiques han sol·licitat una comissió de recerca parlamentària, que, evidentment tindrà molt poc recorregut amb el bloc monàrquic, és a dir PSOE, PP i VOX oposant-se a tota recerca.

La posició d’Unidas Podemos, que ja va dir que la qüestió de la monarquia estava fora de l’agenda fa temps, després d’aplaudiments, intents de reapropiació de la monarquia i altres meravelles similars, avui diu que sol·licitarà també una comissió de recerca parlamentària.

Siguem clars, de què serveix aquest gest que no portarà enlloc, mentre governen amb el PSOE, partit monàrquic, que garanteix la impunitat de la casa reial juntament amb Ciutadans, PP i VOX.

De què serveix aquest gest mentre Pablo Iglesias saluda la constitució que assegura la continuïtat de la monarquia i la seva inviolabilitat, mentre acaten cadascuna de les institucions del règim del 78 que òbviament tancaran files per a protegir a la seva majestat.

Ara llegim a la premsa que el rei se’n va a una residència de luxe a República Dominicana, ben envoltat de grans amics com Felipe González, a gaudir dels diners robats i els diners acumulats a costa nostra, amb tot luxe. I això mentre les cues de la fam augmenten als barris populars, quan hem de comptar 50mil morts per la gestió del coronavirus amb una sanitat pública saquejada i desbordada, amb milers d’ancians que van perdre la vida amuntegats en les residències.

I encara s’atreveixen a donar-li el premi Princesa d’Astúries als sanitaris… Un exercici d’infinita hipocresia que no aconsegueix rentar la cara d’aquesta institució podrida. Ho sento, però no empassem més rodes de molí, començant per les i els treballadors sanitaris que han rebutjat en massa el premi i el que demanen és més mitjans i millors condicions laborals per a continuar salvant vides.

Ja està bé, ja són més de 40 anys suportant aquesta “democràcia” borbònica i per a rics imposada pel franquisme. Que ho tinguin clar, no permetrem un nou pacte per dalt que tracti de tancar aquesta nova crisi de la monarquia i el Règim. Cal lluitar per un referèndum per a decidir sobre la forma d’Estat i per a acabar amb la monarquia.

A l’extrema dreta que s’embraveix, no la pararem conformant-nos amb el mal menor d’aquest Govern suposadament progressista, que governa per a l’IBEX, protegeix els interessos imperialistes i a la seva majestat, com sempre ha fet el PSOE i continua fent, encara que els socis de UP pretenguin donar-li una mà de pintura.

És el moment de plantejar una alternativa valenta, una esquerra anticapitalista i de la classe treballadora, que sigui rupturista, que lluiti per l’obertura de processos constituents lliures i sobirans sobre les ruïnes d’aquest règim decadent per a “decidir-lo tot” i per un programa de mesures d’emergència perquè la crisi la paguin els capitalistes. Alguna cosa que només aconseguirem si tornem a reprendre el camí de la lluita als carrers i l’autoorganització.

Comencem per expropiar a la Casa reial i acabar amb aquesta monarquia franquista i corrupta. Insisteixo, expropiar a la Casa reial i emprar tota la seva fortuna en la sanitat pública i per a les famílies en situació d’emergència.

Lluitem perquè aquesta crisi la paguin els capitalistes i Joan Carles I, Felip VI i tota la monarquia corrupta que sempre ha protegit i protegeix els interessos dels grans empresaris i grans fortunes que avui pretenen continuar fent negoci amb la crisi del coronavirus a la nostra costa.


Facebook Twitter

Lucía Nistal

Madrid

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE