×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els 20 empresaris de la salut que s’han fet multimilionaris durant la pandèmia

Mentre les taxes de pobresa creixen en els barris obrers, alguns burgesos han fet negoci durant la catàstrofe internacional. La revista Forbes ha tret una llista amb els noms dels 20 capitalistes del sector sanitari que més s'han enriquit amb la crisi de la Covid-19.

EsquerraDiari.cat

dimecres 22 de setembre de 2021
Facebook Twitter

REUTERS

La pandèmia de la Covid-19 no ha afectat a tothom per igual, quelcom que ja vam poder observar des dels seus inicis al març de 2020, però que s’ha anat confirmant al llarg d’any i mig.

Mentre que la gran majoria de la població mundial, treballadors i classes populars, ha hagut d’enfrontar-se al risc sanitari, a l’augment de la pobresa i a majors nivells d’explotació, la burgesia feia negoci amb la nostra salut.

Els grans capitalistes han mercantilitzat les vacunes i els productes necessaris per a afrontar la crisi sanitària com qualsevol altra mercaderia més en circulació, arriscant la salut de la població mundial per a arrencar majors beneficis privats.

Per a il·lustrar això, la revista Forbes ha tret una llista que us portem a continuació, on es veuen els noms dels 20 capitalistes del sector sanitari que més s’han enriquit amb la crisi de la Covid-19.

1. Ugur Sahin

CEO i cofundador de BioNTech, empresa que es va associar amb Pfizer per a fabricar la primera vacuna autoritzada pels reguladors als Estats Units. Gràcies a aquesta jugada, la seva fortuna va pujar als 5.200 milions de dòlars en 2020 i actualment ha ascendit als 15.900 milions en 2021, col·locant-se en el lloc 132 de les persones més riques del món.

2. Stéphane Bancel

CEO de Moderna, empresa de la qual posseeix el 8%. Moderna va ser la primera empresa a autoritzar els seus assajos clínics en humans i la seva vacuna contra el coronavirus va ser autoritzada al desembre per l’Agència Europea del Medicament. Gràcies a això la seva fortuna va ascendir a 13.700 milions de dòlars, col·locant-se en el lloc 160 de rics en el món.

3. Timothy Springer

Inmunòleg i professor de Química Biològica i Farmacologia Molecular a l’escola de Medicina de Harvard. En 2010 va ser inversor fundador de Moderna i té una participació del 3,5% de l’empresa. La seva fortuna ascendeix a 5.900 milions de dòlars.

4. Noubar Afeyan

President i cofundador de Moderna, així com director executiu de Flagship Pioneering, fons de capital de risc, a través de la qual posseeix accions en una dotzena d’empreses cotitzades de biotecnologia. Té un patrimoni de 5.000 milions de dòlars.

5. Robert Langer

Enginyer químic i professor en el MIT, té una participació del 3% en Moderna. La seva fortuna és de 4.800 milions de dòlars.

6. Sergio Stevanato

És el propietari majoritari i president emèrit de Stevanato Group, fabricant d’envasos mèdics que subministra vials de vidres per a diverses vacunes covid-19, així com peces de plàstic per a proves de diagnòstic.

7. Li Jianquan

Presideix Winner Medical, una empresa proveïdora de productes quirúrgics. La seva empresa va fabricar milers de milions de màscares protectores i bates de protecció per als treballadors de salut, així com vendes i productes de gasa. Compta amb un patrimoni de 3.700 milions de dòlars.

8. Karin Sartorious- Herbst

Accionista de la companyia Sartorious AG, fundada pel seu besavi, que proporciona material de laboratori per a les proves covid i ajuda als fabricants de vacunes en el desenvolupament. La seva fortuna és de 3.400 milions de dòlars.

9. Liu Fangyi

President i fundador de Intco Medial Technology, un proveïdor d’equips per a protecció personal. Té una fortuna estimada de 2.900 milions de dòlars.

10. Yuan Liping

Posseeix una participació del 24% en la companyia Shenzhen Kangtai Biological Products, una empresa dedicada a la fabricació de vacunes. Aquesta companyia va signar a l’agost un acord amb la farmacèutica Astra Zeneca per a produir almenys 100 milions de dosis de la seva vacuna contra el covid-19. Compta amb una fortuna de 2.800 milions de dòlars.

11. Arvind Lal

President executiu de la cadena de diagnòstic Índia Dr. Lal PathLabs, que ofereix proves covid-19 en les seves clíniques i punts de recol·lecció en tota l’Índia, amb més de 2016 laboratoris clínics. La seva fortuna actual és de 2.500 milions de dòlars.

12. Prathap Reddy

Fundador i president de la primera cadena corporativa d’hospitals a l’Índia, els Apollo, en els quals va inaugurar més d’una dotzena de clíniques de recuperació poscovid per a pacients que sofreixen efectes a llarg termini pel virus. La seva companyia va ingressar 1.500 milions de milions i té una xarxa de 71 hospitals, 148 clíniques d’atenció primària i 3766 farmàcies. La seva fortuna personal és de 2.500 milions de dòlars.

13. Feng Yuxia

President de l’organització de recerca Joinn Laboratories, que va ajudar a realitzar estudis clínics de possibles tractaments de covid-19 durant l’epicentre primerenc de la malaltia en Wuhan, la Xina. El seu patrimoni és de 2.300 milions de dòlars.

14. John Oyler

CEO i cofundador de l’empresa de biotecnologia BeiGene, va signar un acord amb l’empresa Singlomics Pharmaceuticals, per a desenvolupar, fabricar i vendre tractament d’anticossos de Singlomics per al covid-19. Posseeix un 6% de l’empresa i la seva fortuna personal és de 2.300 milions de dòlars.

15. Ulrike Baro

És accionista juntament amb la seva germana, Karin-Sartorius Herbsts del grup biofarmacèutic Sartorius AG que hem esmentat anteriorment. El seu patrimoni és de 2.200 milions de dòlars.

16. August Troendle

President i CEO de Medpace, empresa que ajuda empreses farmacèutiques a realitzar assajos clínics per a fàrmacs contra el coronavirus i també ofereix serveis de proves en els seus laboratoris. La seva fortuna és de 1.700 milions de dòlars.

17. Gong Yingying

Fundadora i CEO de Yidu Tech, empresa de tecnologia que va utilitzar la seva intel·ligència artificial i tecnologia de big data per al rastreig de contactes i coordinar la resposta d’emergència en Wuhan. També dóna serveis a empreses farmacèutiques, biotecnològiques, institucions de recerca, asseguradores i hospitals. El seu patrimoni és de 1.600 milions de dòlars.

18. Weng Xianding

Accionista majoritari de l’empresa biomèdica Shenzhen New Industries Biomedical Engineering, que realitza proves de diagnòstic de covid-19. Té un patrimoni de 1.600 milions de dòlars.

19. Itaru Tanimura

Fundador del proveïdor de serveis mèdics en línia M3, que ofereix tecnologia d’anàlisi d’imatges impulsades per IA per a diagnosticar de manera remota el covid. També va realitzar estudis clínics per a la vacuna de Moderna. Tanimura té una fortuna de 1.600 milions de dòlars.

20. Cao Xiaochun

Cofundador de Hangzhou Tigermed Consulting, empresa de recerca clínica per a la indústria de la salut. Té un patrimoni de 1.600 milions de dòlars.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?