×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El sector del Lleure s’organitza! Acte contra la precarietat i l’internalització

El dissabte 22 de maig el sector del Lleure CGT ha convocat un acte per presentar les seves reivindicacions. La precarietat laboral travessa a tot el sector i la seva lluita contra la precarietat está creuada per un horitzó comú: la internalització dels serveis i la municipalització de les empreses. Es per això que cridan a tots els col·lectius laborals a fer el seu primer acte a la seu de la empresa Pere Tarrès, una de les més representatives del sector.

Verónica Landa

diumenge 16 de maig de 2021
Facebook Twitter

“La precarietat laboral travessa a tot el sector del lleure, format per dues grans realitats: el vessant sociocultural (centres cívics, ludoteques, museus, casals gent gran i infantils) i l’educatiu (casals, menjadors, extraescolars, auxiliars d’educació especial). Per fer-hi front amb garanties cal or-ganitzar-nos i lluitar per la millora del conveni i per l’equiparació de taules salarials amb l’administra-ció i l’educació públiques. Una lluita creuada per un horitzó que recorre a tots els sectors del lleure: la internalització dels serveis i la municipalització de les empreses.”

Així comença el nostre primer manifest que presentarem el dissabte 22 de maig a les 11h per explicar la situació que pateix el nostre sector que està majorment externalitzat, tot i que treballem per centres públics ens contracten empreses privades. 

Aquesta és la causa de la nostra precarietat laboral, un problema que tenim en comú amb molts altres sectors de treballadors i traballadores. És per això que us convidem als col•lectius laborals que es trobin en situacions de precarietat fruit de la subcontractació i l’externalització.

Per altre banda, des de CGT Ensenyament es convoca vaga el 27 de Maig a totes les plantilles del Departament d’Educació: col·lectiu de docents, PAS, PAE, lleure i educadores socials: Per l’estabilitat laboral del personal precari i en abús de temporalitat! Per la qualitat de l’educació pública, revertim les retallades! El lleure també esstá convocat amb les seves reivindicacions.

La nostra proposta és fer un acte roda de premsa per presentar el nostre manifest i també un micro obert pels col•lectius que hi participin com Las Kellys, les treballadores de SEAT, les subcontractes de Telefónica, de Amazon, de Femerac, de Tepsa, Tercer Sector Social, SAD (que lluitan per la municipalització del servei), entre altres.

Us esperem el DISSABTE 22 DE MAIG- 11H, C/Numància 149 (Davant la seu de la Pere Tarrès)

Et pot interessar: Contra la precarietat del lleure: internalització i municipalització!

“La precarietat, la lluita per la internalització i la municipalització travessa els col·lectius essencials”


Facebook Twitter

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?