Món obrer

ACTE 22 DE MAIG

El sector del Lleure s’organitza! Acte contra la precarietat i l’internalització

El dissabte 22 de maig el sector del Lleure CGT ha convocat un acte per presentar les seves reivindicacions. La precarietat laboral travessa a tot el sector i la seva lluita contra la precarietat está creuada per un horitzó comú: la internalització dels serveis i la municipalització de les empreses. Es per això que cridan a tots els col·lectius laborals a fer el seu primer acte a la seu de la empresa Pere Tarrès, una de les més representatives del sector.

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

diumenge 16 de maig de 2021| edició del dia

“La precarietat laboral travessa a tot el sector del lleure, format per dues grans realitats: el vessant sociocultural (centres cívics, ludoteques, museus, casals gent gran i infantils) i l’educatiu (casals, menjadors, extraescolars, auxiliars d’educació especial). Per fer-hi front amb garanties cal or-ganitzar-nos i lluitar per la millora del conveni i per l’equiparació de taules salarials amb l’administra-ció i l’educació públiques. Una lluita creuada per un horitzó que recorre a tots els sectors del lleure: la internalització dels serveis i la municipalització de les empreses.”

Així comença el nostre primer manifest que presentarem el dissabte 22 de maig a les 11h per explicar la situació que pateix el nostre sector que està majorment externalitzat, tot i que treballem per centres públics ens contracten empreses privades. 

Aquesta és la causa de la nostra precarietat laboral, un problema que tenim en comú amb molts altres sectors de treballadors i traballadores. És per això que us convidem als col•lectius laborals que es trobin en situacions de precarietat fruit de la subcontractació i l’externalització.

Per altre banda, des de CGT Ensenyament es convoca vaga el 27 de Maig a totes les plantilles del Departament d’Educació: col·lectiu de docents, PAS, PAE, lleure i educadores socials: Per l’estabilitat laboral del personal precari i en abús de temporalitat! Per la qualitat de l’educació pública, revertim les retallades! El lleure també esstá convocat amb les seves reivindicacions.

La nostra proposta és fer un acte roda de premsa per presentar el nostre manifest i també un micro obert pels col•lectius que hi participin com Las Kellys, les treballadores de SEAT, les subcontractes de Telefónica, de Amazon, de Femerac, de Tepsa, Tercer Sector Social, SAD (que lluitan per la municipalització del servei), entre altres.

Us esperem el DISSABTE 22 DE MAIG- 11H, C/Numància 149 (Davant la seu de la Pere Tarrès)

Et pot interessar: Contra la precarietat del lleure: internalització i municipalització!

“La precarietat, la lluita per la internalització i la municipalització travessa els col·lectius essencials”
temes relacionats

CGT Lleure   /    Educació   /    CGT Ensenyament   /    monitores i monitors del lleure    /    Món obrer   /    CGT Catalunya   /    Educació pública   /    Treballadors de l’educació

Comentaris

Comentar