Catalunya

El parlament europeu retira la immunitat a Puigdemont

L'eurocambra ha votat a favor de retirar la immunitat a Pugidemont, Comín i Ponsatí. El PSC, PP i Vox hi han votat a favor. Podemos ha votat en contra però segueix mantenint-se al mateix govern amb el PSOE. El govern "progressista" segueix amb la persecució a l'independentisme.

dimarts 9 de març| edició del dia

Comín, Puigdemont i Ponsatí en un acte europeu Foto: EFE

L’Eurocambra ha retirat aquest dimart la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí d’acord amb el suplicatori emés fa més d’un any pel Tribunal Supremo.

El parlament europeu ha decidit per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions treure-lis tot i que l’informe de la cambra només en feia una recomanació. Tot i així l’ex-president i els dos ex consellers podran mantenir la seva condició d’eurodiputats.

Els eurogrups parlamentaris dels que formen part tant la dreta com la extrema dreta espanyola i el PSOE han votat a favor, quelcom que Santiago Lupe, portaveu del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores denuncia com "el consens del 155 que no cesa en la persecució autoritària de l’independentisme".

Per altra banda, Podemos ha votat en contra de retirar la immunitat, no obstant, com diu el mateix Lupe "segueixen formant part del govern que està al capdavant d’aquesta creuada contra l’independentisme, juntament amb el poder judicial. La seva permanència en el Consell de Ministres els fa còmplices".

Ara, el que permet la suspensió de la immunitat és que des del jutjat d’instrucció amb Pablo Llarena al capdavant es reactivin les euoordres de detenció.

No obstant, les defenses també s’han activat inmediatament i en demanen la nulitat en considerar que el suplicatori ha estat ple d’irregularitats i demanaran mesures cautelars mentre es resolgui la demanda.
temes relacionats

Catalunya   /    Parlament Europeu   /    Règim del ’78   /    Catalunya

Comentaris

Comentar