×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“El moviment de dones ha de mobilitzar-se contra la dreta, però també contra el ‘neoliberalisme progre’ del PSOE”

Milers de persones en tot l'Estat espanyol han participat aquest dilluns de concentracions i manifestacions en el Dia Internacional contra la Violència cap a les dones.

Pan y Rosas Estado español

dimarts 26 de novembre de 2019
Facebook Twitter

Vista de la manifestació a Madrid. EFE/ Chema Moya

Els carrers es van tornar a pintar de morat a Madrid, Barcelona, Alacant, Àvila, Burgos, Cartagena, Castelló, Ciudad Real, Bilbao, Sant Sebastià, La Corunya, Pontevedra, Gijón o Saragossa. I s’han convocat actes contra la violència masclista a Lleida, Girona, Osca, Huelva, Jaén, Lanzarote, Logronyo, Salamanca, Santander, Segòvia o Lleó.

Els motius sobren. Ja es comptabilitzen 93 feminicidis en el que va de 2019, segons feminicidio.net. Aquest és l’última baula d’una llarga cadena de violències masclistes com l’assetjament sexual en el treball o en els centres d’estudi, la precarietat, els desnonaments, les restriccions en el dret a l’avortament lliure, segur i gratuït per a dones immigrants o la islamofòbia i el racisme.

En la precarietat laboral les dones també estan sobre-representades i amb una bretxa salarial que es multiplica en les pensions. Així ho denunciaven les treballadores migrants al costat de Las Kellys a Barcelona:

El moviment de dones ha sortit als carrers en un moment en què la dreta més conservadora, atiada per VOX, torna a l’ofensiva per a fer retrocedir els nostres drets. Però la lluita contra aquests polítics reaccionaris i els seus amics de sotana no ens ha de fer caure en el parany del “mal menor” i en les hipocresies del govern del PSOE, els “neoliberals progres” que instrumentalitzen la lluita de les dones per a rentar-se la cara dels seus acords amb aquesta mateixa Església, la monarquia i els grans empresaris.

Verónica Landa, portaveu de l’agrupació de dones Pan y Rosas de Barcelona, assegurava en aquest sentit que “el govern “neoliberal progressista” del PSOE en el qual participarà Unidas Podemos diu defensar els drets de les dones, però mantindrà els reaccionaris acords amb l’Església, a la qual finança amb diners públics, mentre que no hi ha pressupost suficient per a un pla de fons contra la violència masclista o implementar educació sexual integral en l’educació pública”.

Clara Mallo, portaveu de Pan y Rosas de Madrid també denunciava que el futur govern del PSOE-Podemos “Serà un govern per a defensar els interessos a la banca i el “equilibri fiscal” que exigeix Brussel•les, mentre milers de dones continuen sent desnonades per no poder pagar el lloguer. Un govern que mantindrà l’essencial de les reformes laborals que condemnen a milers de dones a la precarietat, mentre segueixen oberts els CIES (veritables presons per a immigrants)”.

“Per això, aquest 25 de novembre des de Pan y Rosas cridem a mobilitzar-nos de manera independent del règim i els seus partits, per a exigir totes les mesures necessàries, perquè no volem que el moviment de dones sigui instrumentalitzat pels “neoliberals progres” i les ministres del PSOE com Nadia Calviño, que parla de feminisme (liberal) mentre garanteix els seus negocis a la banca i els grans capitalistes”, explicava Verónica Landa.

En la manifestació de Barcelona també va estar present Andrea D’Atri, feminista socialista argentina.

Et pot interessar: Aquest 25N, contra la violència masclista i al costat de les dones que lluiten a Amèrica Llatina

Des de Pan y Rosas es va enviar solidaritat especialment a les companyes de Xile i Bolívia que estan lluitant contra la repressió.

Et pot interessar: 25N Estat espanyol: "Germana xilena, no deixis de lluitar, que aquí estem disposades a creuar-nos tota la mar"


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques