×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El lleure també va a la vaga aquest 9J! Envia’ns els teus motius per participar-hi!

El sector del lleure està convocat també a la vaga educativa d'aquest 9 de juny. Per la internalització, la fixesa de tota la plantilla o la pujada salarial acord amb l'IPC,... Els motius són molts i volem saber els vostres.

EsquerraDiari.cat

divendres 3 de juny de 2022
Facebook Twitter

Aquest 9 de juny els sindicats d’Educació convoquen a una nova vaga educativa per la defensa de l’educació pública, en contra de les retallades i pels drets de tot el personal educatiu, docent i no docent. Serà la setena jornada de vaga definides sota el lema "No són cinc dies de vacances, són deu anys de retallades".

Els i les docents que han posat el departament d’Ensenyament en escac en nombroses ocasions, tornaran a omplir els carrers de Barcelona exigint la dimissió del conseller Cambray.

La potencialitat de les primeres vagues va ser degut en una bona part a les desenes d’assemblees organitzades en molts centres els dies previs i durant la mateixa vaga. Per a la jornada d’aquest dijous, és necessari que aquestes s’enforteixin i estenguin. I sobretot, és important que pugui ampliar-se amb sectors que també formen part de la comunitat educativa, fent d’aquesta jornada una gran vaga històrica que pugui torçar-li el braç al govern i les seves imposicions.

És el cas, per exemple, del sector del lleure, el qual també està convocat per a aquest 9 de juny per denunciar les condicions de precarietat en les que s’hi treballa, amb contractes encara d’obra i servei; congelació salarial i un conveni caducat des del 2016; contractes per jornades de 3 hores al dia i, fins i tot, de 45 minuts al dia, una altíssima rotació del monitoratge corretorns, o el fet de que és posi el focus en aquest sector davant la imposició de l’anvanç escolar, per poder soportar el pes que aquest canvi suposa per a les famílies, entre moltes altres qüestions.

Davant això, el sindicat CGT Lleure convoca una plantilla de 25.000 monitores i monitors en solidaritat amb els i les docents i també en defensa de l’educació pública. A més, el sector del lleure exigeix també la pujada salarial que vagi en context a la pujada de l’IPC, així com la fixesa de tota la plantilla, i l’internalització del servei.

Des d’Esquerra Diari, per la nostra part, a més de fer un seguiment exhaustiu de la jornada de vaga i donar veu a tota la comunitat educativa i les seves demàndes, obrim també les nostres pàgines a totes les monitores i monitors que vulguin explicar la seva experiència laboral en el sector del lleure o els motius per els quals es sumen a la vaga, així com també a les i els docents, tot enviant els vostres testimonis, opinions, fotografies, vídeos, àudios o el que vulgueu a través de les nostres xarxes socials.

Pots escriure’ns a [email protected] o a les nostres xarxes de Twitter, Instagram o Facebook.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”