×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"El lleure també és educació", el crit de les monitores durant la vaga educativa

Les monitores del lleure s'han concentrat aquest matí en el marc de la vaga educativa de Catalunya, per la defensa dels seus drets, la seguretat als centres enfront la pandèmia i l'internalització del seu servei com a part de la comunitat educativa.

Xarxa de Precàries de Barcelona

divendres 9 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

La jornada de vaga educativa d’aquest dijous convocada per la federació d’Ensenayment de la CGT i pel Sindicat de Professors de Secundària ha començat a primera hora del matí.

No obstant, ha sigut a les onze del matí quan en la concentració de plaça Sant Jaume s’han pogut juntar numerosos sectors educatius per denunciar les seves situacions d’incertesa davant els protocols insuficients del departament d’Educació i els risc de contagi al que estan sotmesos. A més, per suposat, de l’increment de la precarietat laboral que suposa la tornada a les aules sense mesures bàsiques per a la majoria d’aquests sectors.

Entre tots ells, el col·lectiu de monitores del lleure també s’ha pogut visibilitzar per denunciar la situació actual i la manca de mesures, les quals fan que les seves condicions de precarietat s’hagin vist agravades des del començament de la pandèmia, i ara més amb la tornada a les aules.

Tot i no estar convocades a la vaga educativa, les monitores de menjador s’han fet presents per denunciar en primer lloc que "el nostre sector no ha estat convocat a la vaga perque el Govern de la Generalitat i el pròpi departament d’Ensenyament no ens considera part de la comunitat educativa".

Enfront això, les monitores del lleure, algunes d’elles organitzades a la Xarxa de Precàries de Barcelona, ja fa setmanes que entre les seves principals exigències venen impulsant la lluita per "l’internalització del sector i acabar amb les empreses privades que fan el seu negoci a costa dels serveis públics més bàsics".

D’aquesta forma, al crit de "el lleure també és educació" o "sense les monitores no hi ha escoles", les monitores han fet sentir una de les seves exigències més sentides com és el pas a plantilla fixa de tots els sectors subcontractats.

Cal destacar però que la CGT tampoc no ha convocat per al calendari de vagues al personal educatiu externalitzat. No només les monitores del lleure, sino també el personal no docent dels centres educatius, d’extra-escolars o de suport escolar. Alguns dels quals, són dels sectors més oblidats i colpejats durant la pandèmia. Cap sindicat que es consideri combatiu pot abandonar, com han fet durant dècades les direccions sindicals de CCOO i UGT, als col·lectius més precaris de la classe treballadora.

Ara és més necessari que mai donar suport a les reivindicacions de tots aquests sectors, convocar-los a la vaga reconeixent d’aquesta manera que són part necessària del personal educatiu, els quals representen més del 40 per cent del cos educatiu en els centres. Lluitar per iguals condicions laborals és d’una importància primordial i per la internalització dels serveis que brinden, perquè siguin contractats en les mateixes condicions que qualsevol professor o professora.

Et pot interessar: “Les monitores hem dit prou. La pandèmia ha maximitzat la precarietat prèvia a les escoles”

I en aquest sentit, les monitores de lleure, com a part d’un dels col·lectius més vulnerables de la comunitat educativa, exigeixen també un programa de mesures urgents per millorar la seva situació als centres educatius.

En aquesta línia, a més, les monitores de menjador, juntament amb la resta de la Xarxa de Precàries de Barcelona, han fet una crida a tota la comunitat educativa a organitzar-se i participar de la pròxima assemblea de precàries del divendres 16 d’octubre.

La Xarxa de Precàries va néixer en plena pandèmia a nivell de tot l’Estat espanyol, amb l’objectiu d’organitzar a joves treballadors i treballadores precàries i imposar un gran moviment per acabar amb la precarietat laboral, la mateixa que no deixa de créixer des de la crisi de 2008 i que ara amb l’excusa de la crisi del Covid-19, els grans capitalistes i els governs de torn aprofiten per a tractar de profunditzar-la.

És així que en la passada assemblea de precàries de Barcelona es va decidir participar i confluir amb altres lluites de diferents sectors que s’estan donant en les últimes setmanes com és la vaga dels MIR de Catalunya o la vaga dels metges i personal sanitari dels Centres d’Atenció Primària que comença la setmana pròxima.

També pots llegir: L’assemblea de precàries decideix donar suport a la vaga educativa de Catalunya

Suma’t a la Xarxa de Precàries de Barcelona perquè siguem moltes més en lluita pels nostres drets! Contacta’ns al nostre Instagram o al telèfon 641128254.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones