×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"El govern intenta separar a Juan Carlos I de Felipe VI, per a salvar-li les andròmines a la monarquia"

Els juancarlistas d'ahir són els felipistas d'avui, i així pretenen que ens empassem una operació cosmètica que quedarà com a molt en un exili amb honors i riqueses de l'emèrit, i la continuïtat d'aquest règim monàrquic per a rics.

Lucía Nistal

diumenge 19 de juliol de 2020
Facebook Twitter

La màquina per a comptar diners a la piscina de la Zarzuela, els avions de l’emèrit carregats de bitllets, els 65 milions de € a Corinna, la comissió per la construcció de l’AVE a la Meca, els 100 milions de $ en el compte de Panamà, els 100 mil euros que treia al mes d’aquest compte a la meitat de l’enorme crisi que sofrim els i les treballadores per 2008, aquest compte de la qual Felipe VI era beneficiari… No sé vosaltres, però jo començo a perdre el compte dels escàndols de corrupció de la família reial.

I mentre el govern “progressista” intenta separar a Juan Carlos I de Felipe VI, per a salvar-li les andròmines a la monarquia. Els juancarlistas d’ahir són els felipistas d’avui, i així pretenen que ens empassem una operació cosmètica que quedarà com a molt en un exili amb honors i riqueses de l’emèrit, i la continuïtat d’aquest règim monàrquic per a rics.

Però l’intent de rentar la imatge de Felipe VI, com si no fos el representant d’una institució imposada pel franquisme, corrupta, que protegeix els interessos de l’imperialisme i de les grans empreses i fortunes, exactament igual que el seu pare, no funciona, encara que faci un tour per l’Estat (menys a Catalunya, que no s’atreveixen), on es van trobant amb mostres de rebuig dels veïns.

Perquè veiem al rei protagonitzar l’homenatge d’Estat i ens bull la sang si ens posem a pensar quants respiradors, epis i màscares es podien comprar amb la fortuna de la casa reial, o quants habitatges per als temporers, o ingressos mínims per a tots els que de veritat ho necessiten. Us animo a treure la calculadora.

Així que ja està bé, Felipe VI és més del mateix, volem decidir, volem borrar aquesta monarquia del mapa, i per això hem de lluitar per processos constituents des de la mobilització social, amb la classe treballadora al capdavant, perquè no estem disposades a continuar sent súbdites que veuen com la monarquia fa negoci mentre perdem a milers en els centres de salut desbordats, perquè exigim el nostre dret a decidir sobre les nostres vides i el nostre futur.


Facebook Twitter

Lucía Nistal

Madrid

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó