×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern argentí reprimeix a manifestants que rebutgen la Llei Òmnibus

Ataquen el dret a manifestar-se: la Policia Federal, la Gendarmeria i Prefectura volen desallotjar les assemblees de barri, les organitzacions socials, del sindicalisme combatiu i l'esquerra. Llancen gasos, colpegen a la gent i empenyen als i les manifestants. Hi ha una persona detinguda. Apliquen un protocol il·legal contra el dret a protestar.

Redacció internacional

dijous 1 de febrer
Facebook Twitter

Passades les 17.30 h, la Policia i la Gendarmeria van avançar contra manifestants enfront del Congrés Nacional en repudi a la Llei Òmnibus. Al mateix temps, continuaven arribant manifestants organitzats en diferents Assemblees populars. L’accionar de la Gendarmeria i la Policia Federal es dirigeix contra els que repudien la norma acordada entre el Govern i l’oposició patronal.

No obstant, entre els qui es manifesten hi ha resistència a l’intent repressiu.


Fora del Congrés es manifesten Assemblees de barri i de la cultura, organitzacions socials, del sindicalisme combatiu i l’esquerra. Repudien la Llei Òmnibus que és part d’un ajust feroç contra el conjunt del poble treballador.

Acompanyen la manifestació els diputats nacionals del Frente de Izquierda Unidad Myriam Bregman, Alejandro Vilca, Christian Castillo i Romina del Plá. Durant l’agressió policial, Eduardo Beliboni -dirigent del Polo Obrero- va ser llançat al terra i colpejat.

Després de ser gasejat per la Prefectura, va tornar a ingressar al recinte i va denunciar la provocació de la Ministra de Seguretat. “Si Patricia Bullrich actua així durant la sessió, no imagino quan això s’aprovi”, va denunciar i va demanar que s’aixequi la sessió.El diputat nacional del PTS-FITU, Nicolás del Caño, va denunciar a les xarxes socials la responsabilitat de la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich. La seva companya Myriam Bregman va denunciar que la ministra "vol podrir-la al carrer".Des del Congrés, Alejandrina Barry, legisladora portenya pel Frente de Izquierda Unidad, denúncia l’avanç repressiu contra el dret a manifestar-se.
Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah