×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El departament d’Educació ens ogefa de calor a les aules

Degut a l’avançament del curs imposat pel departament d'Educació, molts centres es queixen de la calor i les altes temperatures que tenim a les aules i s’han de suportar fins a 34 graus.

Mara Bihotz

Àlex Cisneros

dimarts 20 de setembre de 2022
Facebook Twitter

El passat 5 de setembre es donava l’inici del curs escolar a Catalunya ple de novetats. Tot després que les històriques vagues educatives del curs passat aconseguissin una primera victòria i imposessin el departament d’educació a un acord amb els sindicats docents.

Fins ara s’ha aconseguit arribar a l’acord del retorn de l’hora lectiva però, encara hi queden qüestions per millorar a les nostres escoles i instituts públics. I per això romadrem en peu de lluita fins a assolir el conjunt de les demandes educatives. Ara bé, això si, els centres educatius privats que no passin calor.

Que el departament d’educació, que té com a conseller a Josep Gonzàlez Cambray, anunciés l’avanç de l’inici només podia arribar a un punt de caos als centres educatius. Degut a l’avançament del curs, molts centres es queixen de la calor i les altes temperatures que tenim a les aules al setembre, doncs cada vegada puja més i s’han de suportar 34 graus, o més, dins d’una aula amb 30 alumnes i un professor.

En aquest sentit, l’Ester, una de les nostres professores de secundària ens comenta també que opina d’aquest tema i com ho viu al centre en dir que ’’és una crueltat extrema tenir a tantes alumnes tancades amb aquestes temperatures. Els instituts semblen una tortura cap a l’alumnat i professorat. Ens hi podem jugar la vida perquè aquestes temperatures són tan elevades que a algú li pot donar un cop de calor i risc de mort si la persona pateix d’alguna cardiopatia, diabetes o alguna malaltia respiratòria, estem patint moltíssim i és anar enrere".

Tot això, te a veure amb l’avançament escolar però, sens dubte, també és per culpa de l’escalfament global que, en comparació i com a exemple, durant el setembre del 2017 la temperatura mitjana era de 19 graus, mentre que ara la temperatura mitja és de 25 graus.

Mentre les empreses energètiques, a nivell mundial, disparen els preus i l’Estat els hi retorna amb la mà dreta els diners que els hi va treure amb l’esquerra a través decrets llei, com és el cas del govern del PSOE i Unidas Podemos.

No podem continuar així, la comunitat educativa i la classe treballadora no hem de soportar que per culpa de l’Estat i de les energètiques en ple juliol no es pugui ni engegar el ventilador perquè la factura de la llum li costarà mig salari.

Enfront això és necessari imposar al mateix departament d’Educació un pla urgent de ventilació i aïllament i acord també amb l’avanc del canvi climàtic, i que formi part del conjunt de les demandes que encara estan per arrabassar-lis a Cambray i el govern de la Generalitat.


Facebook Twitter

Mara Bihotz

Estudiant de batxillerat


El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones