×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El departament d’Educació ens ogefa de calor a les aules

Degut a l’avançament del curs imposat pel departament d'Educació, molts centres es queixen de la calor i les altes temperatures que tenim a les aules i s’han de suportar fins a 34 graus.

Mara Bihotz

Àlex Cisneros

dimarts 20 de setembre de 2022
Facebook Twitter

El passat 5 de setembre es donava l’inici del curs escolar a Catalunya ple de novetats. Tot després que les històriques vagues educatives del curs passat aconseguissin una primera victòria i imposessin el departament d’educació a un acord amb els sindicats docents.

Fins ara s’ha aconseguit arribar a l’acord del retorn de l’hora lectiva però, encara hi queden qüestions per millorar a les nostres escoles i instituts públics. I per això romadrem en peu de lluita fins a assolir el conjunt de les demandes educatives. Ara bé, això si, els centres educatius privats que no passin calor.

Que el departament d’educació, que té com a conseller a Josep Gonzàlez Cambray, anunciés l’avanç de l’inici només podia arribar a un punt de caos als centres educatius. Degut a l’avançament del curs, molts centres es queixen de la calor i les altes temperatures que tenim a les aules al setembre, doncs cada vegada puja més i s’han de suportar 34 graus, o més, dins d’una aula amb 30 alumnes i un professor.

En aquest sentit, l’Ester, una de les nostres professores de secundària ens comenta també que opina d’aquest tema i com ho viu al centre en dir que ’’és una crueltat extrema tenir a tantes alumnes tancades amb aquestes temperatures. Els instituts semblen una tortura cap a l’alumnat i professorat. Ens hi podem jugar la vida perquè aquestes temperatures són tan elevades que a algú li pot donar un cop de calor i risc de mort si la persona pateix d’alguna cardiopatia, diabetes o alguna malaltia respiratòria, estem patint moltíssim i és anar enrere".

Tot això, te a veure amb l’avançament escolar però, sens dubte, també és per culpa de l’escalfament global que, en comparació i com a exemple, durant el setembre del 2017 la temperatura mitjana era de 19 graus, mentre que ara la temperatura mitja és de 25 graus.

Mentre les empreses energètiques, a nivell mundial, disparen els preus i l’Estat els hi retorna amb la mà dreta els diners que els hi va treure amb l’esquerra a través decrets llei, com és el cas del govern del PSOE i Unidas Podemos.

No podem continuar així, la comunitat educativa i la classe treballadora no hem de soportar que per culpa de l’Estat i de les energètiques en ple juliol no es pugui ni engegar el ventilador perquè la factura de la llum li costarà mig salari.

Enfront això és necessari imposar al mateix departament d’Educació un pla urgent de ventilació i aïllament i acord també amb l’avanc del canvi climàtic, i que formi part del conjunt de les demandes que encara estan per arrabassar-lis a Cambray i el govern de la Generalitat.


Facebook Twitter

Mara Bihotz

Estudiant de batxillerat


Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques