Política Estado Español

RÈGIM DEL 78

El colpista Antonio Tejero participa en una missa i acte oficial de la Guàrdia Civil

Mentre els Jordis i els polítics catalans estan a la presó per defensar el dret democràtic del poble català a decidir, el colpista feixista Antonio Tejero participa en un acte oficial de la Guàrdia Civil.

dimecres 17 d’octubre de 2018| edició del dia

L’ex tinent coronel de la Guàrdia Civil i feixista confés Antonio Tejero Molina, condemnat a 30 anys de presó per l’intent de cop d’Estat del 23-F, va participar el passat 12 d’octubre en el lliurament de condecoracions, esments i reconeixements del programa oficial de la Guàrdia Civil al poble del Rincón de la Victoria (Màlaga).

La seva participació va ser retratada en una missa prèvia a l’acte celebrada a l’Església de la Cala del Moral de la qual és rector el seu fill Ramón, i a ella van acudir diversos polítics locals.

Les invitacions per assistir a l’acte van ser cursades per Miguel Gallardo, capità comandant del lloc principal de la Guàrdia Civil de Rincón de la Victoria. Les invitacions, enviades a representants de tots els grups polítics, assenyalen que després de la missa es realitzaria el lliurament de condecoracions, esments i distincions, com a part del mateix programa oficial.

Izquierda Unida ha denunciat públicament el fet i la seva diputada al Congrés dels Diputats, Eva García Sempere, ha registrat una pregunta al Govern per saber si la invitació a Tejero “s’ha realitzat per marcs institucionals” i demana responsabilitat al Ministeri de l’Interior.

“És inacceptable que el colpista Antonio Tejero participi al programa oficial d’uns actes del 12 d’octubre per al cos de la Guàrdia Civil al nostre poble”, ha dit a Público el portaveu municipal del grup Izquierda Unida, Pedro Fernández Íbar, a la localitat malaguenya governada per l’alcalde del Partit Popular, Francisco Salado.

En les imatges i videos publicades per fotògrafs locals es veu a l’ex tinent coronel Antonio Tejero compartint bancada al costat d’Antonio Fernández Escobedo, primer tinent d’alcalde de Rincón de la Victoria (PP). “Malgrat la presència d’Antonio Tejero també van compartir aquest acte regidors del Partit Popular, del Grupo Andalucista, de Ciudadanos i del PSOE, als qui sembla que no els va incomodar la presència de Tejero”, assenyala el grup municipal d’IU en un comunicat.
temes relacionats

Impunitat   /    Cop 23F   /    Antonio Tejero   /    En Català   /    Guàrdia Civil   /    Política Estado Español   /    Règim del ‘78

Comentaris

Comentar