×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El 2023 es va deixar morir com a mínim 11 persones cada dia en intentar arribar a algun país d'Europa. I què fa la Unió Europea al respecte? Dic a més de la carrera bel·licista i de profunditzar les seves intervencions imperialistes, assegurant que continuï l'expoli i les guerres i forçant més desplaçaments. Doncs el Pacte sobre migració i asil, que sembla una pel·lícula de terror.

Lucía Nistal

dimarts 26 de març
Facebook Twitter

Hauràs llegit declaracions del govern dient que és l’èxit més gran durant la seva presidència del consell. Un pacte "perquè es respectin els drets humans i per fomentar la cooperació solidària". No es pot ser més hipòcrita.

La solidaritat de la qual parlen no és cap a les persones que fugen de guerres, la fam i la misèria, es refereix a solidaritat entre membres de la UE per repartir-se la militarització de les fronteres i el rebuig sistemàtic de les sol·licituds d’asil. Si sempre ha estat missió impossible aconseguir asil, amb procediments inhumans i racistes, ara ho dificulten encara més.

Amb el nou pacte es crearan centres de detenció fronterers, hi haurà més detencions a les fronteres, incloses famílies i menors, i un procés accelerat de deportació. També es reforcen el control i la presa de dades biomètriques, per expulsar més i més ràpid.

Inclús permet al·legar "instrumentalització" de migrants o cas de "força major" per poder saltar-se fins i tot les mínimes obligacions internacionals cap a les persones refugiades. Permet pagar per no haver d’acollir migrants, sí, com ho escolten: 20.000 € per migrant.

També reforça la pràctica d’externalització de les fronteres a altres països. Així la UE es renta les mans, fomentant la repressió brutal als migrants, tortures, abandonaments al mig del desert, massacres, tancaments i tota mena de crueltats finançades per Europa.

"Els ciutadans de tota la UE volen que els seus governs afrontin el repte migratori i avui s’ha fet un gran pas en aquesta direcció", va dir Marlaska. Aquest és el discurs del govern, que té poc a envejar al de l’extrema dreta. No sorprèn gaire, venint del ministre d’Interior que va felicitar els responsables de la matança de Melilla.

Això és la UE, essencialment imperialista, inhumana, l’Europa fortalesa cada cop més armada i racista. No hi ha manera de reformar o gestionar de forma amable aquesta institució que ha convertit el Mediterrani en una fossa comuna per assegurar els seus interessos imperialistes. Necessitem una altra Europa, sense lleis d’estrangeria, fronteres militaritzades i camps de concentració. Una Europa dels i les treballadores i la solidaritat entre els pobles.


Facebook Twitter

Lucía Nistal

Madrid

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï