×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern central no descarta que el curs escolar acabi de forma telemàtica

El Govern ha declarat avui que no descarta que el curs s'acabi de forma telemàtica. Què suposa això per a milers de families de classe treballadora o els sectors més precaris de l'educació?

Sílvia Roig

dijous 26 de març de 2020
Facebook Twitter

El Govern ha declarat avui que no descarta que el curs s’acabi de forma telemàtica. La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha parlat sobre les previsions i el futur desenvolupament del curs escolar en els pròxims mesos. "Tots tenim la confiança de poder tornar, si no d’una manera plena, sí d’una manera més esglaonada a les aules", ha comentat, tot i que no serà fins a finals d’abril que es pugui conèixer en més exactitut si s’haurà de continuar el curs per via telemàtica o si hi haurà "una possibilitat de coordinar l’activitat presencial".

També ha afegit que la tornada massiva a l’escola “no serà des del maig desafortunadament, però esperem que al maig si no tots a la vegada, sí que es pugui progressivament tenir una activitat presencial. Sinó, al juny”.

Mentrestant, Celaá assegura que un 80% de l’alumnat està en contacte amb el professorat i creu que "cap alumne perdrà el curs" ja que es segueix treballant per a fer accessible la via telemàtica a tot l’estudiantat i “es confia que tothom pugui ser avaluat, volem que sigui amb la major justícia i igualtat possible".

Per aconseguir aquests objectius també s’ha barallat l’opció desbrinar a nivell autonòmic quins alumnes no disposen de recursos tecnològics i poder-los hi arribar a facilitar. "Tothom té mòbil, hem d’actuar activant a través del mòbil els continguts educatius", ha inclòs.

Et pot interessar: Coronavirus, capitalisme i patriarcat: i ara qui cuida als nens?

No obstant, totes aquestes mesures del Govern no tenen en compte les circumstàncies de les famílies de classe treballadora, que ens molts casos, tot i el confinament, han de seguir desplaçant-se als llocs de treball, i és veuen amb serioses dificultats per a poder cuidar dels nens i nenes.

Com a contracara, els milers d’ERTOs aplicats a costa de les arques públiques han deixat malmeses infinitat de families que ja venien passant per penuries econòmiques degut a la precarietat laboral i que ara directament no disposen ni de recursos tecnològics com el mòbil i/o internet per a poder "convertir la llar en una aula virrtual", tal i com ha dit la ministra.

Et pot interessar: “Cuidem als què cuiden”. No als acomiadaments de monitores del lleure i extra-escolars

Tot això, a més, afectant a milers de persones que treballen en els sectors més precaris de l’educació com son el monitors de temps lliure, extra-escolars, de suport o les vetlladores i cuineres. Uns sectors que viuen actualment amb la por i incertesa de que després dels ERTO’S acabin sent acomiadats o vulnerin els drets laborals més elementals.

D’aquesta manera és fa evident que no tots els estudiants estàn en les mateixes condicions i que per als fills i filles de les classes populars està resultant més dificultós gestionar aquesta nova situació acadèmica.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques