×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El CRT exigeix la dimissió de Margarita Robles i la dissolució del CNI

L'escàndol per l'espionatge il·legal continua creixent. Allò últim han estat les declaracions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, qui va negar que s'hagués utilitzat el programari Pegasus per espiar a líders de l'independentisme quan ja sabia que s'havia utilitzat per espiar-la a ella i al mateix president del Govern, Pedro Sánchez. Davant això, portaveus del Corrent Revolucionari de Treballadores i Treballadors (CRT) exigeixen la seva dimissió i demanen la dissolució del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

EsquerraDiari.cat

dimarts 3 de maig de 2022
Facebook Twitter

Lucía Nistal i Santiago Lupe, portaveus del CRT.

“L’escàndol d’espionatge continua creixent i amb això, de manera simultània, creix la impunitat”, ha declarat aquest dimarts Lucía Nistal, investigadora de la UAM i portaveu del Corrent de Treballadors Revolucionaris (CRT) en declaracions a EsquerraDiari.

“En les últimes hores, el PSOE al costat del PP, Vox i Ciutadans han rebutjat la formació d’una comissió de recerca per estudiar l’espionatge de Pegasus. Volen tapar-ho tot, sembla que les clavegueres de l’estat segueixen funcionant i compten amb els millors lampistes”, ha assegurat.

Nistal, qui en 2018 va ser una de les impulsores dels referèndums sobre la monarquia en les universitats, ha assenyalat que “així com li garanteixen al rei la seva inviolabilitat, també garanteixen la inviolabilitat als espies del CNI”. I ha agregat que “ara ens assabentem que han espiat als dirigents i activistes catalans, però quants activistes socials han estat espiats i mai no ho sabrem?”.

Et pot interessar: El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

“La ministra Margarita Robles ha de dimitir immediatament. Primer ha justificat l’espionatge als independentistes i ara ha confessat que fa un any que sap que ella i el president de govern estaven sent espiats per Pegasus, però mai ho van dir. Tot sembla una gran cortina de fum per encobrir l’espionatge al moviment català”, ha assegurat Santiago Lupe, també dirigent del CRT.

Per a Lupe l’existència mateixa del CNI “constitueix una violació flagrant a les llibertats democràtiques”, per la qual cosa des de l’organització exigeixen “la dissolució del CNI i l’obertura de tots els arxius secrets de l’Estat i els seus serveis d’intel·ligència”.

Lupe ha afirmat que aquest cas “mostra la podridura del règim polític espanyol i la impunitat amb la qual continuen operant les ‘clavegueres de l’Estat’. I ha explicat que aquesta impunitat es basa en la llei de Secrets Oficials promulgada en 1968.

Aquesta és una “una llei aprovada en ple règim franquista, que permet que tot tipus de crims d’Estat perpetrats pels serveis d’intel·ligència, les forces policials i parapolicials acollides pels Governs, segueixin guardats amb pany i clau”, ha denunciat Lupe. “Fins i tot de fets succeïts fa més de 30 anys, com el cop del 23F, o les operacions assassines dels GAL, o les tortures de Billy el Niño i altres torturadors franquistes, que són casos sagnants que segueixen classificats”.

Mesures d’urgència davant els escàndols d’espionatge

Des del CRT proposen una sèrie de mesures d’urgència contra l’espionatge il·legal i per acabar amb les operacions de les “clavegueres de l’Estat”.

“Com a primeres mesures exigim la renúncia de Robles i la formació immediata d’una Comissió de recerca independent, per determinar els fets i aconseguir el judici i càstig als responsables materials i polítics de l’espionatge”.

A més, sostenen, “és necessària la dissolució del CNI, la derogació de la Llei de Secrets Oficials franquista, així com la dimissió de Paz Esteban, directora del servei d’inteligència, que dijous presidirà la comissió antidemocràtica. I també exigeixen la desclassificació de tots els arxius secrets en mans de l’Estat i els seus serveis d’intel·ligència”.

Finalment, el CRT planteja que “és necessari lluitar per imposar el cessament de tota persecució política, l’amnistia per a totes les persones processades per lluitar, que només a Catalunya són més de 3000, i la llibertat de les preses i presos polítics que encara romanen en la presó a conseqüència del procés i de totes les lluites socials i ciutadanes”.

També pots llegir: Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna