Internacional

XARXES SOCIALS

El CEO de TikTok renúncia i... Walmart vol comprar l’aplicació?

Les pressions que ha generat Donald Trump perquè una empresa estatunidenca adquireixi TikTok han provocat la renúncia del Director Executiu de l'aplicació i, hores després, Walmart anuncia els seus desitjos per ser l'amo majoritari.

dimarts 1 de setembre de 2020| edició del dia

Enmig de la disputa econòmica -en la qual destaca la disputa pels serveis d’internet com Facebook, WhatsApp, WeChat, etc.- entre la Xina i els EUA, el mandatari estatunidenc, Donald Trump, ha fet una sèrie de moviments per a forçar la venda de TikTok, amb el pretext de la vulnerabilitat de les dades dels usuaris per la seva suposada relació amb el govern de Xi Jingping i com a condició per a no prohibir-la al seu país. Microsoft, per part seva, va dir estar interessat a adquirir l’aplicació.

La data límit que va imposar Trump, signant dues ordres executives que prohibeixen transaccions amb ByteDance i Tencent, propietàries respectives de TikTok i WeChat, després del 20 de setembre, accelerant així la compra per part de Microsoft.

El 24 d’agost, es va anunciar que TikTok va presentar una demanda contra l’administració del govern de Trump amb els arguments que aquest no ha actuat de bona fé, perquè no ha presentat proves reals que l’aplicació en qüestió fos una amenaça real ni reconegut els esforços que TikTok ha realitzat perquè les dades siguin administrades des dels EUA i no des de Pequín, la seva seu principal, o haver nomenat com a Director Executiu (CEO) a Kevin Mayer, executiu de Disney i responsable del reeixit llançament de Disney+.

Quatre mesos després de l’anunci que Kevin Mayer seria CEO de TikTok, aquest declaro que l’"entorn polític ha canviat dràsticament" i ha reflexionat el que implica el seu càrrec, així que, esperant ràpides resolucions, ha abandonat el lloc.
Walmart va darrere de TikTok

Hores després de l’anunci que va donar l’ex CEO de TikTok, Walmart va dir estar interessat a formar aliança amb Microsoft per a ser amo majoritari d’aquesta aplicació. Els analistes diuen que l’increïble augment del comerç virtual a la Xina és el que fa que la corporació multinacional estigui interessada en la transacció.
I és que, per la pandèmia del Coronavirus, el govern Xinès va accelerar la sortida del iuan virtual, que serviria per a subsidiar el transport, el pagament de salaris i l’intercanvi d’aliments i béns. A l’una, cal tenir en compte que en aquest país, TikTok, i un parell d’altres aplicacions, han aprofitat la quantitat d’usuaris en la seva xarxa per a implementar la venda de productes.

Diversos experts han afirmat que Walmart ja es va adonar del potencial que té TikTok i cerca replicar les estratègies d’aquest costat del món per a impulsar el comerç en línia. Un altre avantatge és que, aquest negoci, li permetria rejovenir el seu perfil, perquè gairebé el 70% d’usuaris de TikTok tenen entre 16 i 24 anys.

La influència juvenil de TikTok

Al llarg de la pandèmia, TikTok ha crescut inimaginablement, aconseguint 690 milions d’usuaris actius al mes. L’aplicació es basa a veure vídeos de màxim 1 minut de diversos usuaris. Aquesta mecànica ha estat usada en diverses ocasions pels joves, mostrant el seu suport al moviment #BlackLivesMatter, repudiant la violència policial i racial, i impulsant el boicot a l’acte de campanya electoral de Donald Trump.

Els fancam en Twitter, denúncies per Animal Crossing, convocatòries a assemblees estudiantils per Minecraft, així com la Trobada Nacional Contra la Precarització Laboral i els Acomiadaments, l’Assemblea Nacional de Pan y Rosas o la pròxima Assemblea Nacional de la Joventut Anticapitalista a l’Argetina, ens deixen clar que la tecnologia es posiciona cada vegada més com una eina en la qual les i els joves poden no sols com a mitjà d’entreteniment o denunciar el seu rebuig a l’autoritarisme dels governs capitalistes, sinó per a organitzar-se de manera virtual per a discutir com canviar aquest sistema capitalista i patriarcal.
temes relacionats

Xarxes socials   /    Primàries als Estats Units   /    Joe Biden   /    Xina   /    Estats Units   /    Donald Trump   /    Internacional

Comentaris

Comentar