Gènere i sexualitats

BARCELONA

Dones migrants al capdavant de la manifestació contra el racisme i l’extrema dreta

Aquest dissabte va tenir lloc a Barcelona una manifestació de 3.500 persones, encapçalada per dones immigrants i racialitzades contra l'extrema dreta i el racisme institucional de tots els governs.

Pan y Rosas Barcelona

@PanyRosasEE

diumenge 24 de març de 2019| edició del dia

Presons, CIEs, batudes i fronteres. Així es construeix la riquesa europea! Cap persona és il·legal! Cal acabar amb el sistema, per racista i colonial! Aquests eren els càntics de les dones immigrants organitzades en diferents col·lectius i associacions que encapçalaven una llarga manifestació per Passeig de Gràcia, contra l’extrema dreta i el racisme institucional.

El blanc dels atac del partit d’extrema dreta VOX són les dones i les persones migrants i en aquesta manifestació, dones de diferents col·lectius migrants encapçalaven la manifestació al crit de Patriarcat i capital, aliança colonial! Les lleis d’estrangeria, també assassinen!

La manifestació, convocada sota el lema "Stop Vox” per unes 200 entitats contra el"racisme" i el “feixisme” de la formació de Santiago Abascal, va tenir una clara denúncia també al racisme institucional actual: “VOX no és un partit ‘outsider’, és fill de les polítiques racistes i xenòfobes d’aquest sistema que aplica les Lleis d’Estrangeria, CIEs i tot un racisme institucional aplicat pels diferents governs del PP i el PSOE", sentenciava Cynthia Lub, de Pan y Rosas.

En finalitzar l’acte a la Gran Via, dues dones joves, membres de l’organització Ex-Mena -antics menors estrangers no acompanyats- que han sofert atacs racistes aquestes setmanes, llegien el manifest, en el qual denunciaven, no només l’avanç de l’extrema dreta a tot el món, sinó l’atac a les persones migrants actual a les fronteres, les morts al Mediterrani, la islamofòbia i la persecució i discriminació permanent.
temes relacionats

Gènere i sexualitats   /    Extrema dreta   /    Racisme   /    Política Estat espanyol   /    Barcelona

Comentaris

Comentar