Món obrer Estat espanyol

JOVENTUT PRECÀRIA

[Xerrada] Treballadors en primera línia: una guerra contra la precarietat

Un debat entre treballadors i treballadores d'alguns dels sectors més precaris i assotats, no només durant la pandèmia de la Covid-19, sino des de molt abans. Una guerra contra el model capitalista configurat des de fa dècades.

divendres 5 de juny de 2020| edició del dia

La crisi del coronavirus ha pres unes dimensions que no es veien des de la primera meitat del segle XX.

Començant a rebaixar-se el nivell de la crisi sanitària, deixant milers de morts i contagiats, s’albira una crisi economica sense precedents que ja està deixant impremta en sectors que surten a defensar els seus llocs de treball com és el cas de la Nissan i els més de 20.000 treballadors i treballadores de les subcontractes que treballen per a les plantes de l’automotriu japonesa.

Et pot interessar: Vaga Nissan: una lluita testimoni en la que treballadors i patronal no “remem en la mateixa direcció”

No obstant, desenes d’altres sectors que molt abans de que començes la pandèmia ja venien patint el assots del capitalisme en forma d’ultra precarietat laboral, han saltat ara a primera línia. Parlem dels les milers i milers de sanitàries, de les auxiliars que treballen en residències de gent gran o a domicilis, amb treballs de cures; però també els repartidors de menjar a domicili, els raiders o els telepizzers, entre molt altres. Sectors tots que si ja venien en lluita per defensar millors condicions laborals, ara tenen un resò molt major.

En el debat d’avui ’Treballadors en primera línia: una guerra contra la precarietat’ comptarem amb la paticipació de:

Isabel. Auxiliar d’ajuda a domicili - CGT MAD

Daniel. Riders BCN

Alex. CGT Starbucks

Àngels. Treballadora de cures

Asier. CGT Telepizza Saragossa
temes relacionats

Situació a les residències   /    Crisi coronavirus   /    Sector social   /    #Coronavirus   /    Precarietat laboral   /    Capitalisme   /    Món obrer Estat espanyol   /    Riders   /    CGT Telepizza   /    Telepizza

Comentaris

Comentar