Catalunya

CRIMINALITZACIÓ DE LA PROTESTA

Demanen dos anys i mig de presó pel simple fet de protestar davant el TSJC

Comença el judici contra els membres dels CDR acusats per protestar davant la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al febrer de 2018. La criminalització de la protesta i la persecució al moviment independentista no cessen.

dimecres 5 de febrer| edici� del dia

Foto: @AlertaSolidaria

Aquest matí ha començat el judici contra dotze dels tretze membres dels CDR acusats de delictes de desobediència, resistència greu i desordres públics pel simple fet de protestar davant la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al febrer de 2018.

En el marc de les accions que es van desencadenar després de l’empresonament de més de mig Govern de la Generalitat per la proclamació de la República catalana, aquell dia els dotze membres dels CDR, al costat de desenes de persones, van dur a terme una protesta contra l’aplicació de l’article 155 en la que es van encadenar de manera pacífica a les escalinates del TSJC. Cal recordar, a més, que un altre dels encausats està en crida i cerca.

La fiscalia demana per a ells penes que van des d’1 any i mig fins als dos anys i mig de presó.

A la primera sessió del judici els acusats s’han limitat a respondre només les preguntes dels seus advocats i han defensat que l’acció de protesta "responia al lliure exercici del dret de manifestació i protesta pacífica". A més, els propis acusats han pogut desmuntar diverses de les acusacions que s’aboquen sobre ells.

La sessió ha acabat amb la visualització dels vídeos aportats per part dels Mossos d’Esquadra. No obstant, les defenses dels acusats han demanat la retirada de les proves visuals al no haver-les presentat en el termini màxim establert, sense que per això el jutge les hagi desestimat.

Demà se celebra la segona i última sessió en la que estan citats la majoria dels testimoniatges, molts dels quals pertanyen al cos de policia dels Mossos.

Sens dubte, la criminalització dels CDR, així com també la persecució als membres de les organitzacions independentistes com Arran, continuen sent, al costat de la judicialització de la política, la punta de llança de l’ofensiva reaccionària cap al moviment independentista amb l’objectiu d’acabar d’arrel amb les aspiracions democràtiques pel dret a decidir de milions de catalans i catalanes.
Comentaris

Comentar